MEHMET AYTAÇ

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de ve Keşan’da esnafların, COVİD-19 salgını nedeniyle ekonomik sıkıntılar çektiğini kaydeden Hüseyin Çakmak; “2019 yılında başlayan korona yasakları tüm esnaflarımıza ekonomik hayatı  ve evdeki geçimleri felç  etti” dedi.

Çakmak şu açıklamayı yaptı: “Hala ülkemizde günde 200 kişi korondan ölüyor. Esnafımız korona endişesinden ya işlerini küçültüyor. Ya da kapatmayı düşüyor. Ekmek teknesinin kapanması ne demektir tahmin ediniz. Esnaf bitti korona bitmedi bitmek bilmiyor. Korona belasının çabuk geçeceğini düşünen esnaflarımız değişik zamanlarda krediler kullanıp günü kurtarmayı düşündü. Alınan krediler devletimiz tarafından ertelendi ve yapılandırıldı.  Fakat zaman su gibi akıp gitti. Yapılandırmaların ertelemelerin zamanı geçti gitti. Fakat korona bitmedi. Esnafımız devletimizin desteğini bekliyor. O zaman işte şimdi bu zamandır. Günü geçmiş takipteki kredi borçlarının faizleri silinsin. Kalan borçlar 5 yıl faizsiz taksitlendirilsin. Bağ kur ve sigorta primlerine %50 indirim gelsin. Esnafımızın elektrik, su, doğalgaz vb. gibi ödemeleri ne %50 indirim yapılsın. Esnaflarımıza 10 yıl vadeli 50.000 TL faizsiz kredi verilsin. İş yeri kira stopajları kaldırılsın. Esnafımıza bu desteklerden iyileştirme yapılmazsa esnaflarımızı iyi günler beklemiyor. Devletimizin esnaflarımızı koruma ve kollama görevini yapacağına inancımız tamdır. Unutmayalım ki esnaflarımız Devletimizin kılcal damarlarıdır.”

İŞYERLERNİN AÇILIŞ KAPANIŞ SAATLERİ DE BELİRLENDİ

Diğer yandan Keşan Lokanta Kahveci ve Otelciler Odası’nın 2021-2022 kış sezonu dolayısıyla içkili içkisiz ve canlı müzik yapan işletmelerin açılış kapanış saatlerinin yeniden düzenlenmesi için Keşan Belediye Encümeni’ne dilekçe verdiklerini belirten Hüseyin Çakmak, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Keşan Belediye Başkanlığımızdan 24.11.2021. günü odamıza açılış kapanış saatlerinin kararı yeniden düzenlenmiş olarak gönderildi. Keşan Belediye encümen kararı odamıza yazılı olarak gelmiştir. Keşan Şehir içi- içkisiz köfte, kebap, lokanta, çorba, kahveciler açılış saat 06.00 kapanış 01.00’dir. Keşan şehir içi park, bahçe, çay bahçesi, pastane, kafeteryalar mevcut olan açılış kapanış saatlerine uyacaktır. İçkili lokanta, birahaneler, barlar, müzik kapanış saat 00.00 iş yeri kapanış saat 02.00’dır.  Konutlar bölgesi içi pavyon, taverna, gece kulübü, müzik kapanış 00.00 iş yeri kapanış saati 02.00’dir. Konutlar bölgesi dışı pavyon, gazino, taverna, gece kulübü, müzik kapanış saat 00.00 iş yeri kapanış  saat 03.00’tür. Keşan Lokantacı ve Otelciler odamıza üye  kahvehane, içkili içkisiz ve canlı müzikli eğlenceli tüm esnaflarımız 2021-2022 kış sezonu boyunca Keşan Belediye Encümenin açılış ve kapanış saatlerine sadık kalınmasını ve uyulmasını istiyoruz. Keşan Emniyet Müdürlüğü ve zabıtamızın yapacağı denetimlerde ve şikayetlerde cezalı duruma düşmemeleri için esnaflarımız açılış ve kapanış saatlerine muhakkak uymalıdırlar.”