AYŞİN SEÇİL GEZER

Güngör, Kira fiyatlarına çözüm üretilmeli. Konut fiyatları biraz geriye çekilerek, vatandaşın konut yatırımı yapması sağlanabilir. Keşan artık öğrenci şehri oluyor. Bu yüzden vatandaşımız ev alabilir. Kira iyi bir gelir olabilir. Kiraya vermek için ev alanlar yatırımın karşılığını alacaktır. Şu anda genelde 1+1 ve 2+1 konut soruluyor. 3+1 kiralık ev soranlar çok az. “ dedi.

BEDEL ÇOK YÜKSEK

Olcay Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kira fiyatları şu anda; 3+1 800-bin TL, 2+1 600 TL civarında. Bu bedeller yüksek. Olması gereken 3+1 konutların 750 TL’yi geçmemesi. Bin 250 TL kira isteyenler var. Bu bedel çok yüksek. Kiralık ev yok diye bu işi fırsatçılığa çevirenler var, etik değil. Bugün sana yarın bana. Öğrenciler var, veliler geliyor ve çok yüksek kira istiyorlar. 1+1 eşyalı evlere bin 200 TL bedel istiyorlar. Fırsatçı olmak iyi bir şey değil.” 

SAROS BİR TANE

 “Saros Körfezi FSRU ve Kara Boru Hattı Projesi”ne dikkat çekilmesi gerektiğini ifade eden Olcay Güngör, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Ciddiyetini anlamayanlar var. Cumhurbaşkanı kamulaştırmayı onayladı diye haberler okuyoruz. Ne olursa olsun her şeye ‘evet’ dememeliyiz. Bütün kurumlar birlik olup buna ‘dur’ demeliyiz. Saros için çok ciddi bir durum. Saros bir tane. Bu güzel doğanın yok edilmesine izin vermeyelim. Bunun partizanlığı olmaz. Ortada bir yanlışlık var. Bu durumu yetkililere iyi bir şekilde anlatmalıyız.”