SONGÜL KONAR

Sektör olarak, 2021 yılına heyecanla girdiklerinin altını çizerek, sözlerine başlayan Özbek, “Sektör anlamında ve dünyanın iyileşmesi adına umutluyuz. Şu anda, tek düşüncemiz koronavirüs hastalığının azalıp, sona ermesidir. Bu süreçte, önceliğimiz sağlığımızı korumaktır. 2021 yılında yeniden normal hayatımıza kavuşmayı temenni ediyorum” dedi.

“İŞLERİN YENİDEN HAREKETLENMEYE BAŞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

İşlerin durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Tarık Özbek, “2020 yılı her sektörde olduğu gibi bizde de zayıf geçti ve aksamalar yaşandı. Ancak, aşılama çalışmalarıyla birlikte hastalığın önüne geçileceğine inanıyorum. Hastalığın azalmasıyla birlikte işlerin yeniden hareketlenmeye başlayacağını düşünüyorum. Eğer Şubat ve Mart aylarında hastalık biraz azalırsa ve buna paralel olarak, kısıtlamalar azalırsa, Mart ayı itibariyle, işlerimiz normale girer. Belki düğünlere müsaade edilebilir ve işlerimizde hareketlenme yaşanır” diye konuştu.

“UZUN VADELİ DÜŞÜNENLER İÇİN BU SÜREÇTE, ALTIN ALINABİLİR”

Altın fiyatlarında hareketliliğin olup-olmadığı hakkında konuşan Özbek, şu ifadelere yer verdi: Altın fiyatlarında dalgalanmalar devam ediyor. Özellikle Ocak ayının başından itibaren onsta yaşanan yükselişle birlikte işe başladık. Altının onsunda yüzde 2’lik bir artış yaşandı. Ocak ayı boyunca bu durumun devam edebileceğini düşünüyoruz. Daha sonra stabile geçebilir. Altın fiyatları 2 ay önce biraz daha yüksekti ve şu anda yüzde 20 civarında geri gelmiş durumda. Uzun vadeli düşünenler için bu süreçte, altın alınabilir. Fakat en az 6 ay ve 1 yıl bekleme kaydıyla. Altın fiyatlarının yükselişe geçecektir ama nereye kadar yükseleceğini bilemeyiz. Fakat 500 TL ve üzerine çıkmasının uzun sürmeyeceğini düşünüyorum.”

“BİRÇOK SEKTÖR CİDDİ BOYUTTA ETKİLENDİ”

Pandemi ve kısıtlamalar açısından sektör ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tarık Özbek, “Pandemi ve kısıtlamalar işlerimizi etkiledi ama daha fazla etkilenen sektörler oldu. Diğer sektörlerin durumunu görünce bizler üzülüyoruz. Lokantacı, otelci, kahveci olmak üzere birçok sektör ciddi boyutta etkilendi. Onların işlerinin kötü olması bizim işlerimize de olumsuz yönde yansıyor. Herkesin işinin iyi olmasını istiyoruz” diye konuştu.

“EN AZ 3’TE 1’İNİ ALTINA YATIRSIN”

Vatandaşlara yatırım anlamında tavsiyelerde bulunan Özbek, “İnsanlarda yatırımdan ziyade, geçinme telaşı var. Herkes yatırımı ikinci plana almış durumda. İnsanların giderleri artmaya başladı. 10 yıllık periyota bakıldığında, altın en fazla kazancı sağlamıştır. Yatırım yapacaklar parasının en az 3’te 1’ini altına yatırsın” ifadelerini kullandı.