GİZEM GÖRÜR

Keşan bölgesinde inşaat sektörünün hareketli olduğunu belirten Akıncıoğlu, “Keşan’a dışarıdan gelen sermayeyle birlikte, hareketlilik yaşanıyor. Başta İstanbul ve çevre illerden gelen insanlar, Çeltik, Kılıçköy, Gökçetepe, Sazlıdere bölgelerine gelerek, konut yapıyorlar. Ancak, 15 Haziran itibariyle, sahillerde inşaat yasağının başlamasıyla birlikte belli bir durgunluk yaşanacaktır. Bundan ötürü de bölgemizde hareketlilik hasat dönemiyle birlikte yeniden başlayacaktır. Çiftçi, hasat zamanında para kazanması durumunda, yatırıma yöneliyor. Dolayısıyla, inşaat sektörünün de Eylül ya da Ekim aylarında daha hareketli olacağına inanıyorum.” dedi.

FİYAT DEĞİŞİKLİKLERİ SORUN YARATIYOR

Sektörde yaşanan sorunlarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Turgay Akıncıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: “Bizim en büyük sorunumuz, fiyatlardaki dengesizliktir. Örnek vermek gerekirse, demir fiyatlarının 1,300 - 1,400 TL’den 2,300 - 2,400 TL seviyelerine kadar ulaştığını görüyoruz. Haftada en az 4-5 defa fiyat değişikliği olması bizleri sıkıntıya koymaktadır. Demir fiyatları, 1,900- 2,000 aralığına kadar düştü. Fiyatların daha da düşeceğine inanıyorum. Doların 3,5 TL seviyelerinde olmasının etkisi de var. Ayrıca, bölgemizdeki iki tuğla fabrikasından birinin bakıma girmesiyle üretimin devre dışı kalması nedeniyle, diğerine yığılma yaşandı. Bundan ötürü de bölgemizde tuğla kıtlığı yaşandı. Bunun yanı sıra, kerestede de sıkıntılar var. Bulgaristan gümrüğünde yaşanan grev ve yağışların olması, kerestenin gelmesinde sıkıntılar olması nedeniyle, fiyatlarda belli bir artış yaşandı.”

YASAK, İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLİYOR

15 Haziran itibariyle, sahillerdeki inşaat çalışmalarına ara verildiğini hatırlatan Akıncıoğlu “Sahillerde inşaat yasağı başladı ve bu yasak 1 Eylül’e kadar devam edecek. Yasağın gerekçesi ise, tatile gelen insanlara rahatsızlık vermeme adına uygulanmıştır. İnşaat yasağının başlaması nedeniyle yeni yapılması düşünülen hiçbir proje hayata geçirilmeyecek. Dolayısıyla, yaz döneminin çok hareketli geçeceğine inanmıyorum. Sektör, 15 Haziran’a kadar çok hareketliydi ancak, bundan sonraki süreçte ciddi bir durgunluk yaşanacaktır. Kısacası, yasak inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiliyor.” diye konuştu.