Dün sigara aldığı bir büfede, kendisine sigaranın 1 lira fazla fiyatla satıldığını söyleyerek gazetemize başvuran Feridun Selik adlı vatandaş, şunları söyledi:

“Bugün başka yerden de sigara aldığım ve herhangi bir zam olmadığı halde, Yıldırım Büfe’den aynı sigarayı aldığımda 6.50 TL olan sigara için 7.50 TL alındı. Diğer yerlerde zam olmadığını söylediğim halde bir şey değişmedi. Ben de fişini alarak Emniyete başvurdum ancak onlar da beni Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne yönlendirdiler. Resmi tatil olduğu için başvuramadım ama başvurumu yarın (bugün) yapacağım. Aslında hata, zam belli olmadan zam söylentilerinin yayılmasıdır. Hükümet bir zam kararı alıyorsa, zam oranını da hemen açıklamalı ki, hem birileri haksız kazanç sağlamasın, hem bizler mağdur olmayalım.”

Bilindiği gibi, Bakanlar Kurulu’nun sigara zammı konusundaki kararı 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi, ancak dün akşam saatlerine kadar zam oranı açıklanmadığı için bazı büfe ve marketler sigarayı eski fiyattan satarken, bazıları ise tahmini zam oranıyla satmaya başladı. Kesin fiyatların bugün belirlenmesi bekleniyor.