BÜLENT SAYLAM

Yenimuhacir Belediyesi Başkanı Mustafa Türker, beldede koronavirüs tespit edildiğini belirterek, vatandaşların sosyal mesafeye dikkat etmesi konusunda uyarılarda bulundu.

“BEN DAHİL 7 ÇALIŞANIMIZ 14 GÜNLÜĞÜNE KARANTİNAYA ALINDI”

Konuyla ilgili olarak, konuşan Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker, şunları söyledi: “Belediyemizde görev yapan bir çalışanımız ve eşi, koronavirüs şüphesiyle karantinaya alınarak, testleri yapıldı. Belediye çalışanımızın ilk sonucu pozitif geldi. Yapılan ikinci testte sonuç negatif çıktı. Ama eşinin testi pozitif çıktı. Belediyemizde, bu çalışanımızla temasta bulunan diğer arkadaşlarımız tedbir amaçlı evlerinde karantinaya alındı. Bu çerçevede; ben dahil 7 çalışanımız 14 günlüğüne karantinaya alındı. Karantinada olmam nedeniyle, yerime İbrahim Dinç başkanvekili olarak görev yapacak.”

SADECE SU HİZMETLERİ İÇİN ZABITA EKİPLERİ HİZMET VERİYOR

Türker, açıklamasına şöyle devam etti: “Belediye binamızın üst katında bulunan birimlerimiz karantinada olduğumuzdan ötürü kapalı olacak. Kartlı sistem olarak, devam eden su hizmetlerimiz için zabıta ekiplerimiz sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hizmet vermeye devam ediyor. Tedbir amaçlı karantinada bulunan belediye çalışanlarımızın herhangi bir sağlık sorunu bulunmuyor.”

“İLK VAK’A OLARAK KAYITLARA GEÇTİ”

Yenimuhacir Beldesi’nde başka vak’anın olup-olmadığı hakkında da, bilgilendirmede bulunan Mustafa Türker, sözlerini şöyle tamamladı: “Beldemizde, daha önceden pozitif vak’amız olmadığı için ilk vak’a olarak kayıtlara geçti. Belediye hoparlörlerinden vatandaşlarımıza sık sık maske, hijyen ve sosyal mesafe konusunda dikkatli olmaları yönünde anonslar yapılıyor.”