İlk ziyaretini saat 10.30’da Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na yapan Kaymakam Dınkırcı, burada Oda Başkanı İhsan Ulusoy tarafından karşılandı. Kaymakam Dınkırcı’yı hizmet binasının 2. katında bulunan başkanlık makamında ağırlayan Ulusoy, önce Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Daha sonra otopark sorununa değinen Ulusoy, Keşan merkezinde bulunan alışveriş yerlerinin önlerinde esnafın kendisinin veya kamu dairelerinde çalışan memurların ve öğretmenlerin araçlarının park etmekte olduğuna dikkat çekti. Ulusoy, “Alışveriş yapmak isteyen bir yabancı, aracını park edecek bir yer bulamıyor. Çekip gidiyor. Bu konuda duyarlı olunmasını bir kez daha ifade ediyorum” diye konuştu.  Kaymakam Dınkırcı da bu sorunun Keşan’ın en başta gelen sorunlarından biri olduğuna dikkat çekerek, Keşan için herkesin bir kez daha ortak akılda buluşması gerektiğine dikkat çekti.  

Daha sonra Keşan Muhtarlar Derneği’ne giden Kaymakam Bekir Dınkırcı, burada Dernek Başkanı Abdullah Kemik, yönetim kurulu üyeleri ve neredeyse tüm köy muhtarları tarafından karşılandı.

Dınkırcı, burada yaptığı konuşmada bir kez daha muhtarlara Özel İdare, KÖYDES ve Trakya Kalkınma Ajansının 2013 yılı için açılan 21 milyon liralık proje kaynakları için şirket, birlik ve kooperatif olarak başvurmalarını, bu tür fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Dınkırcı, muhtarlardan ayrıca çevre il ve ilçelerde bulunan ve örnek alınabilecek büyük çapta sebze meyve yetiştirilen alanları, açık ve yarı açık hayvan işletmelerini, imkanları dahilinde tarım ve turizm fuarlarını gezmelerini de istedi. Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan tarım ve hayvancılık konulu konferans hakkında bilgi de veren Dınkırcı, hayvan üreticiliğinden para kazanılmasının tek yolunun silajlık mısır ve yem bitkilerinin ekimine ağırlık verilmesi olduğunu kaydetti. Ziyarette ayrıca köylerde alternatif turizm çeşitliğinin arttırılması ve köy sorunları hakkında karşılıklı görüş alış verişinde de bulunuldu. 

Ssaat 11.30’da Türk Hava Kurumu Keşan Şubesi’ne iade-i ziyarette bulunan Kaymakam Bekir Dınkırcı burada Şube Başkanı Hidayet Başar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Burada yapılan karşılıklı konuşmalarda sivil havacılığın geliştirilerek, gerekli alt yapı çalışmalarından sonra bölgede balon ve hava fotoğrafçılığı yapılabileceği ve alternatif turizm çeşitliliği üzerinde görüşler dile getirildi.

Saat 14.00’ta Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne geçen bulunan Kaymakam Bekir Dınkırcı, burada da Dernek Başkanı Ferhat Dönmez ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Ziyarette, dernek faaliyet ve programları, ülke tarihinin öğrencilere iyi anlatılması ve düzenlenecek gezilerle yerinde gezilerek geçmişin öğretilmesi konuları konuşuldu.

Kaymakam Bekir Dınkırcı,  dünkü son ziyaretini  saat 14.30’da Keşan Türkü Dostları Derneği’ne yaptı. Burada Dernek Başkanı Soner Velioğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Dınkırcı, dernek faaliyet ve kursları hakkında bilgiler aldı. Kaymakam Dınkırcı, yaptığı konuşmada yeni yetişen neslin mutlaka bir enstrüman çalması gerektiğini söyleyerek türkülerin kültürümüzün bir parçası olduğunu ifade etti.