Uzunköprülüler, TCDD (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları)’nin ‘Uzunköprü-Çerkezköy’, ‘Kapıkule-Çerkezköy’ demiryolu seferlerinin durdurması kararının açıklamasından sonra Uzunköprü Tren İstasyonu’nda basın açıklaması yaparak protesto etti.

Basın açıklamasına Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, CHP Uzunköprü İlçe Başkanı İnanç Sülüş ve vatandaşlar katıldı.

Tren seferlerinin, TCDD tarafından durdurulması ve tekrar seferlerin başlayarak Uzunköprü’nün mağduriyetinin giderilmesi hakkında Demirtaş Mahallesi Uzunköprü Tren İstasyonunda vatandaşlar ile beraber basın açıklaması yapan Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, TCDD’den yapılan açıklamaya göre 15 Şubat 2016 tarihinde ‘Uzunköprü – Çerkezköy’, ‘Kapıkule – Çerkezköy’ demir yolu hattı tren seferleri durdurulduğunu söyledi.

TCDD BU KARARI BİR KEZ DAHA GÖZDEN GEÇİRMELİ

TCDD’nin durdurma kararının, maliyetini karşılanmadığı, zarar ettiği için olduğunu kaydeden İşbilen, “TCDD istatistiki verilerine göre şimdiye kadar hiç kar yapmamıştır.Türkiye geneli düşünüldüğünde sadece bu hatların iptali vatandaşımızı ulaşım anlamında zora sokacaktır.Uzunköprü ve köylerinin genç nüfusunun Çerkezköy ve Çorlu bölgesinde olduğu düşünülürse bu azımsanacak bir rakam oluşturmamaktadır. İstatistik rakamlarına göre 2001-2005 yılları arası 5 yıl; Türkiye’nin en fazla yolcu taşınan hattı olmuştur. Hattın yolcu taşımaya açılması çok yeni olmasına rağmen (20 Ekim 2015); bu karardan vazgeçilmesi Uzunköprü için ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan olumsuz etkiler getirecektir. TCDD’nin yeni güzergâhlar oluşturma çabalarının olduğu bu zamanda işleyen bir hattın işlemez hale sokulması da çelişki oluşturmaktadır. TCDD’nin kamu kurumu olması ve hizmet ifasında ticari amaç gütmemesi de tren seferlerimizin devamının haklı olacağını, ortaya koymaktadır. İnancımız; TCDD’nin bu kararı bir kez daha gözden geçirip, tren seferlerine devam kararı olmasından yanadır” dedi.