HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Sevinç Cebeci, Paşayiğit Mahallesi’ndeki Keşan Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin hafta sonu hizmete gireceğini belirterek, “Oldukça lüks ve temiz bir bakımevi inşa edildi. Umarım bu güzellikte de devam eder. Biz yine kırığı olan, kanser olan ya da başka hastalıkları olan hayvanların tedavisini dışarıda tedavisini yaptıracağız. İyileştikten sonrada yine alanlarına salacağız. Bakımevi oldukça büyük bir yer. Yaşlı veya hasta at ve eşeklerde burada bakılabilecek. Belediyede artık 2 veteriner hekim oldu.  Bunun yanında tekniker ve çalışanlar var. Daha iyi, daha güzel ve daha ferah olacak. Zaten amaç sokak canlarının çektiği açlığı, ızdırabı, şiddeti, mağduriyeti asgariye indirmek. Zaten bizde beraberiz. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bakımevinin girişinde bize bir alan verdi. Burada pati park Ke-Hayko diye adlandırdığımız bir yer yapıldı. Bu alana gelerek insanların vakit geçirebilecekleri hem de hayvanlarını getirebilecekleri bir park yapıldı. Ayrıca başkanımız zaman içinde bir pet otel yapacak. Böylece hem sokak hayvanlarının tedavisi için gelir sağlayacağız” dedi.

BİZİM BORÇLARIMI KAPATMAMIZ LAZIM Kİ DAHA FAZLA YARALI CANI TEDAVİ ETTİREBİLELİM

Derneğin tüm gelirlerini hayvansever gönüllülerden sağladığını ifade eden Cebeci, “Biz gelirsiziz. Şimdiye kadar eşimizin, dostumuzun, hayvansevelerin yardımlarıyla ayakta kaldık. Kendi bütçemizden bütçe ayırarak işleri yürüttük. Ama artık bu canlara gelir sağlamak için daha aktif olmamız gerekiyor. Bizim, Eker Veteriner Kliniği’ne 15 bin TL’nin üzerinde, Tekirdağ’daki bir kliniğe ise 3 bin TL borcumuz var. Bize bu konuda destek olabilirler. Banka hesabımız var. Buraya destek olabilirler. Kliniğe de giderek bizlere destek olabilirler. Hayırsever Berin Tanyolaç borcumuzun bir kısmını kapattı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bizim borçlarımı kapatmamız lazım ki daha fazla yaralı canı tedavi ettirebilelim. Bize yaralı getirilen canları geri çeviremiyoruz. Amacımız zaten can iyileştirmek. Ama bu elbirliği ile olur. Bir söz var, bir yerde temiz ve tok hayvanlar varsa, oranın vicdanlı ve medeni insanlara sahip olduğunu gösterir. Biz bunu hep beraber sağlayacağız. Biz artık aç kedi, köpek görmek istemiyoruz. Herkes kapısının önüne bir tas su, bir tas yiyecek koysun. Böyle olursa demek ki biz çok yürekli insanlara ulaşmışız” diye konuştu.

Sevinç Cebeci, öte yandan 2 Ekim tarihinde Keşan Belediyesi Konferans Salonu’nda hayvanların bakımları ile ilgili bir seminer verileceğini de belirtti.