SONGÜL KONAR

Esnaf kredi taksit ödemlerinin de 6 ay süreyle ertelendiğini belirten Kocaman, kira ve gelir kaybı desteklerine ilişkin başvuru süresinin 31 Mart tarihine kadar uzatıldığını hatırlattı.

Kocaman’ın açıklamalarında şunları söyledi: “Uzun bir aradan sonra Uzunköprü pazarımız tekrar esnaflarımıza açıldı. Pandemi dolayısıyla Uzunköprü pazarını dışarıdan gelen esnaflara kapatmışlardı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararla yeniden açıldı. Bu haftadan itibaren Perşembe günleri Uzunköprü pazarına gidebiliyoruz. Bununla beraber kapalı olan uzun Gelibolu ve Şarköy pazarlarımız ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Dün Cumhurbaşkanımızın açıklamasını da esnaflarımız sevinçle karşıladı. Halk Bank aracılığıyla alınan kredilerin taksitleri 6 ay ertelendi. Bunun işleyişiyle ilgili net bilgileri önümüzdeki hafta sonuna kadar netleşecek. Onun dışında ikinci bir karar ise Bağ-Kur ve SGK borcu olup da hastanelerden hizmet alamayan üyelerimiz yılsonuna kadar tekrardan hizmet almaya devam edebilecekler. Bu sadece devlet hastanelerinden hizmet almaya devam edecekler. Tabii ki bu da esnafımızın adına iyi sevindirici bir haber çünkü işlerin olmadığından dolayı esnaflar Bağ-Kur ve sigorta borcunu yatıramadığı için hizmet alamıyordu. Ayrıca esnafımıza verilen kira ve gelir kaybı desteklerine ilişkin başvuru süresi 31 Mart 2021'e kadar uzatıldı.”

Belediyenin de 3 ay boyunca Belediye kiracılarına yüzde 50 indirim uyguladığını ve işgaliye ücretlerinin alınmadığını hatırlatan Kocaman, “Buradan Uzunköprü ile ilgili yapılan çalışmalarda en büyük emeği olan başta Sayın Valimiz Ekrem Canalp, Uzunköprü kaymakamımı Hakan Yavuz Erdoğan, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Uzunköprü Belediye Başkanına Özlem Becan, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz’e odam ve esnafım adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu konuda çok çaba sarf ettiler. Şimdi sırada Gelibolu var. Gelibolu pazarının açılması için çaba sarf edeceğiz. İnşallah önümüzdeki günlerde oda netlik kazanacak” şeklinde konuştu.