Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediye Başkanlığı, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi, Keşan Devlet Hastanesi Yönetimi, Özel Keşan Hastanesi ve Keşan Aile Sağlığı merkezleri işbirliği ile yürütülen, “Dr. Gülden Yörüten Meme Kanseri Tarama Projesi” ikinci yıla girdi.

Keşan’daki tüm 40-69 yaş arası kadınlara meme kanserinde erken teşhis ve tanı yöntemi olarak kullanılan mamografi ile 2 yıl sürecek olan “Dr. Gülden Yörüten Meme Kanseri Tarama Projesi”nin birinci yılını başarılı bir katılım ile geride bıraktıklarını açıklayan Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü,

söz konusu yaşlar arasındaki kadınların, bir yıl daha sürecek olan proje kapsamında, aile hekimlerine gitmelerini, buradan alacakları tarama davetiyeleri ile birlikte Keşan Devlet Hastanesi‘nin Genel Cerrahi Polikliniğine başvurmalarını istedi. Açıklamada ayrıca, meme kanserinde erken tanı yöntemi olan mamografi çekimi olduğu da vurgulandı.

GÜLDEN YÖRÜTEN KİMDİR?

1998 - 2003 yılları arasında Edirne’de hizmet veren ve 2010 yılında göğüs kanseri hastalığından ölen Dr. Gülden Yörüten’in anısı Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleştirilmekte olan bir projeyle yaşatılıyor. Yörüten’in; hayatı, mesleki başarısı, kanserle mücadelesi de fotoğraflarıyla anlatılıyor.

Projede, Dr. Gülden Yörüten’in 8 Ağustos 1972’de İstanbul’da dünyaya geldiği, babasının memuriyeti dolayısıyla, çocukluğunu Çorlu, Lüleburgaz ve Manisa - Demirci’de geçirdiği, Gaziantep Fen Lisesi’nin ardından, 1989 yılında Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi’ni kazanarak, 1995 yılında pratisyen hekim olarak mezun olduğu, Nevşehir - Hacıbektaş, Manisa - Demirci’de görev yaptıktan sonra, 1998 yılında Edirne’ye tayin olduğu ve 2003 yılına kadar Merkez Kutlutaş Sağlık Ocağı’nda hizmet verdiği, 2003 yılında ise Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü’ne atandığı, 2004 yılında göğüs kanserine yakalanarak 2010 yılında hayatını kaybettiği bilgileri yer alıyor.