Keşan Devlet Hastanesi Başhekimi Nurettin Alparslan, dün düzenlediği basın toplantısında son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Alparslan,Yeni Doğan Ünitesi, Erikli Sahili’nde yaz aylarında hizmet verecek tesis, Obezite Polikliniği’nin açılması, İpsala Devlet Hastanesi’nin Keşan’a bağlanması, Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi ve Eski 2 No’lu Sağlık Ocağı binasında yapılan tadilat konularında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hastane bünyesinde açtığımız Yeni Doğan Servisi’nin kullanılabileceğine ilişkin yazı ve izinler Sağlık Bakanlığı tarafından bizlere ulaştı. Biz de servisi hemen hizmete soktuk. Şu anda 4 yataklı Yeni Doğan Servisi’nde 3 bebeğimiz yatıyor.

Erikli Sahili’ndeki hizmet binamız 17 Haziran 2013 Pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Obezite Polikliniğimiz de kısa süre sonra hizmete girecek. Burada diyetisyenlerimiz hizmet verecek.

İpsala Devlet Hastanesi, Keşan Hastane Yöneticiliği’nin bir birimi oldu. Entegrasyonu bu ay sonuna kadar sağlanacak. Bu sayede Keşan Devlet Hastanesi tam bir bölge hastanesi olma yolunda ilerliyor.

Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi için bir komisyon gelecek hafta içerisinde Keşan’da incelemeler yapacak. 4 kişilik ünitenin, 6 hasta kapasitesine çıkarılması için çalışma başlattık. Montajı dahil tüm işlemleri bitti. Sadece onay bekliyoruz.

Bunun dışında Eski 2 No’lu Sağlık Ocağı’nda tadilat yaparak, binayı geri kazandırdık. Buraya Toplum Sağlığı Merkezi yerleşti. Onlardan boşalan yere Diş Polikliniği ile hastanemiz yönetim birimi yerleşti. Bizim boşalttığımız alanı ise Yeni Doğan Ünitesi olarak hizmete soktuk. Ayrıca hastanemiz içerisinde 60 kişilik bir toplantı salonu hazırladık.  Son olarak da 2. Seviye Yoğun Bakım Ünitesi’nin de hazırlık çalışmalarını tamamladık. Bundan sonraki hedefimiz ise Endoskopi Ünitesi. Bu üniteyi inşallah Keşan Devlet Hastanesi’ne kazandıracağız.”