Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, dün yaptığı açıklamada, 112 Hızır Acil’e yapılan asılsız ihbarların bir insanın hayatına mal olabileceğini belirterek, vatandaşları uyardı.

Açıklamasına yaz sezonu nedeniyle gerçekleştirilen tadilatlar hakkında bilgi vererek başlayan Kurtar, “İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde bulunan Paşayiğit ve Çamlıca halk sağlığı merkezleri ile verem savaş birimimizin tadilatına başlandı. Kalorifer tesisatları değişiyor, kömürlü ve otomatik hale getiriliyor. Çatılar onarılıyor, boya ve mantolama işlemleri yapılıyor. Çalışmalarımız, hız kesmeden devam ediyor.” dedi.

ERİKLİ’DE ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ 24 SAAT VERİLMEYE DEVAM EDİYOR

Ergün Kurtar, Erikli Sahili Polikliniği’nde, Ramazan Ayı olması nedeniyle durgunluk yaşandığını belirterek, şunları söyledi: “Poliklinik sayılarında düşüş var. Ama bu her Ramazan’da olan bir durum. Acil sağlık hizmetleri 24 saat verilmeye devam ediliyor. Ambulansımız ve sağlık ekibimiz orada. Her an göreve hazır.

M. KERAMİ MERCAN 112 ACİL İSTASYONU BAYRAMA KADAR TAMAMLANACAK

Keşanlı hayırsever İşadamı Tolga Mercan tarafından Çamlıkent Mevkii’nde yaptırılan M. Kerami Mercan 112 Acil Yardım İstasyonu binasının da tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Kurtar, “Bizim için en zor olanı başlangıçtı. Biz zaten inşaat başladıktan 1-1,5 ay sonra tamamlanacağını biliyorduk. Arkadaşlarımız iyi çalışıyorlar. Bayrama kadar tamamlanacağını planlıyoruz. Daha sonrada gerekli donanım sağlanıp, hizmete girecek. 2 ambulans ve ekip görev yapacak” diye konuştu.

ASILSIZ İHBAR BİR HAYATA MAL OLABİLİR

Ergün Kurtar, 112 Hızır Acil’e yapılan asılsız ihbarları da değerlendirerek, şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olması lazım. Bu işler hafife alınmaz. Aynı anda iki vakaya çağrı gelir, birine gitmişinizdir o asılsız çıkarsa, diğerinin belki de hayatına mal olur. Bu çok önemli. Vatandaşların gerekli duyarlılığı göstermesi lazım. Bir insanın, insan hayatının öneminin farkında olması gerekiyor. Bu tür şeyler hata kaldırmaz. Bu tür ihbarlar çok ağır sonuçlar doğurabilir. İnsanların duyarlı, farkında ve bilinçli olması lazım.”   

Kurtar, açıklamasının sonunda başlatılan Meme Kanseri Projesi kapsamında bugüne kadar 36 bine yakın kadının kontrolden geçirildiğini de dile getirdi.