Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Nurettin Alparslan ve Hastane Müdürü Tahir Özçınar, bölgede eksiklik duyulan yoğun bakım ünitelerinin yapılması ve hayata geçirilmesi için işadamlarından destek istemek amacıyla dün saat 14.30’da Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Konukları Keşan TSO Meclis Başkanı Celil Tanyolaç, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Selahaddin Uyulgan karşıladı.

Ziyaretin ardından konu ile ilgili açıklama yapan Mustafa Helvacıoğlu şunları kaydetti:

“Başhekimimiz ve Hastane Müdürümüzün ziyaretlerinden memnuniyet duyduk. Ziyaretin konusu tüm bölgemiz için oldukça mühim bir konu.

Hastane hizmetlerinin ve sağlık sektörünün bölge ticaretine önemli bir katkısı olduğunu biliyoruz. Gerek Özel Hastanemiz gerekse Devlet Hastanemizin hizmetleri bölgemiz için son derece önemlidir. Yeni yapılacak Devlet Hastanesi’nin de bölge ekonomisine çok faydalı olacağı inancındayız.

Başhekimimiz ve Hastane Müdürümüz, ticaret dünyasını temsil eden odamıza gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında önemli bir konuya işaret ederek bölgedeki hayırsever işadamlarımıza bizlerin de aracılığı ile bir teklif sundular. Şu anda mevcut hastanemizin yerine 1. Derece Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi, 2. Derece Yetişkin Yoğun Bakım Ünitesi ve 3. Derece Diş Polikliniği’nin kurulması planlanıyor.

Kurulacak bu ünitelerin bölge için önemi açıktır. Başhekimliğimizin gerekli birimlerle yaptığı tahmini fiyat çalışmaları sonucu, kurulması düşünülen 1. Derece Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi 60 bin TL 2. Derece Yetişkin Yoğun Bakım Ünitesi 150 bin TL ve 3. Derece Diş Polikliniği de yine tahmini olarak 22 bin TL tutmaktadır. Bu ünitelerin Keşan Devlet Hastanesi’nde kesinlikle olması gerekliliği biliniyor.

Hastane yetkililerimiz yapılacak olan bu ünitelere destek verecek olan işadamları ve hayırseverlerin isimlerini verecek. Eski hastane bünyesinde yapılacak olan ünitelere destek veren iş adamlarının ve hayırseverlerin isimleri aynı zamanda yeni kurulacak devlet hastanesinde de aynı ünitelere verilecek. Vergi Dairesinden ve mali müşavirlerimizden aldığımız bilgilere göre ticaret yapan hayırseverlerimizin yardımları vergilerinden düşülebilecek.

Bölgemizin de acil ihtiyaç duyduğu bu hayati ünitelerin Devlet Hastanemizde olmasını temenni ediyoruz. Başhekimimiz ve hastane yetkililerimiz ile bu önemli konuyu kamuoyu ile paylaşmak istedik inşallah hayırlısı olur.”