Saat 10.30’da, eski Toplum Sağlığı Merkezi’nde hazırlanan yeni makamında basın mensuplarına bilgi veren Alparslan,  Keşan Devlet Hastanesi ile ilgili tüm çalışmaları büyük bir titizlikle takip ettiklerini kaydederek eski hastane binasında kurulacak olan Yeni Doğan Ünitesi’ne Keşanlı işadamlarından Ahmet Yörük’ün sponsor olduğunu açıkladı.  2. Seviye Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi için yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Alparslan,Hepimizin bildiği gibi Keşan merkezî bir yerde. Hastanemiz  özellikle yaz aylarında  350-400 bin nüfusa hitap ediyor. Yazın daha fazla kazalar oluyor. Çok hareketli bir yer. 2. seviye yoğun bakım ünitesi  kurmamız şart. Onun da yerini hazırlamış durumdayız. Fiziki mekânı inşallah kısa sürede tamamlarız. Bunun için de Keşanlı işadamlarımızın desteklerini ve sponsor olmalarını bekliyoruz” dedi.

Hastane yönetiminin üst katına taşındığı binanın 1. katına diş ünitesinin taşınması çalışmalarının sürdüğünü de söyleyen Alparslan, Keşan Devlet Hastanesi evde bakım ve diyaliz hastalarının taşındığı ambulansların yenilendiği bilgisini de verdi.

Açıklamasının sonunda bir kez daha MHRS Sistemi ile ilgili olarak konuşan Alparslan, “Bu yönde olumlu gelişmeler var ama yetersiz. Şu an %28’lik seviyelerdeyiz.  Vatandaşlarımız hastanemizden zaman geçirmeksizin hizmet almak istiyorsa mutlaka randevu alarak gelmeliler. Bu konuda gerekirse hastane yönetimi olarak biz de bir çalışma yürüteceğiz. Önümüzdeki günlerde belde ve köylerimizi ziyaret ederek vatandaşlarımızın ayağına gitmeyi ve onlara MHRS Sistemi ve yararları hakkında bilgi vereceğiz.“ diye konuştu.

Şu an Keşan Devlet Hastanesi’nde bir çok çalışma yürütüldüğünü ve bu nedenle hastane müdürlüğü görevi dışında esas mesleğini yürütemediğini de belirten Alparslan, çalışmalar kolaylandığında kendisinin de poliklinik hizmeti vermeye başlayacağını belirtti.

Alparslan, açıklamalarının ardından gazetecilere, çalışmaları süren Yeni Doğan Ünitesi’ni gezdirdi ve buranın önümüzdeki Nisan ayı sonuna doğru hizmet verecek hale gelebileceğini söyledi.