Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde 25 hizmet yılını dolduran personel ile “Dr. Gülden Yörüten Meme Kanseri Tarama Projesi”nde görev alan sağlık çalışanlarına, dün düzenlenen törenle “Teşekkür Belgesi” verildi.

Saat 16.30’da, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda başlayan törene, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar ile sağlık çalışanları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kurtar, Keşan Devlet Hastanesi, Özel Keşan Hastanesi ve KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) ile birlikte hazırlanan “Dr. Gülden Yörüten Meme Kanseri Tarama Projesi” kapsamında, yaklaşık 3 bin kadına yönelik tarama yaptıklarını bildirdi. Bu taramalarda kanser tespitinde bulundukları kadınların da varolduğunu ifade eden Ergün Kurtar, “Şu an tedavileri devam eden hastalarımız var. Bir kişi bile bizim için çok önemlidir. Bu nedenle bize destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.


DINKIRCI: “ÖRNEK BİR PROJE, BU PROJEYE KATKI

SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kurtar’dan sonra konuşan Dınkırcı ise, koruyucu hekimlik bazında yapılacak çok şey olduğunu vurgulayarak, yaklaşık 8 aylık projede 3 bine yakın kadının tarandığını ve bunun kolay bir iş olmadığını söyledi.

Bekir Dınkırcı, bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini de ifade ederek, bu projenin örnek bir proje olduğunu sözlerine ekledi.


Yapılan konuşmaların ardından, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde 25 hizmet yılını dolduran 17 personele, Keşan Devlet Hastanesi’nden “Dr. Gülden Yörüten Meme Kanseri Tarama Projesi”nde görev alan 9 personel ile Özel Keşan Hastanesi’nden 4 personele “Teşekkür Belgeleri” , Dınkırcı ve Kurtar tarafından takdim edildi.