Kızılay Derneği Keşan Şubesi Başkanı Vedat Koyuncu, dün yaptığı açıklamada, Keşan’a kan toplama birimi kazandırmak için çalışmalara başladıklarını belirterek bu yönde kurum ve kuruluşlardan ve vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.

KAN ALMAYA GELENLERİN YER SORUNUNU KENDİ YERİMİZLE ÇÖZECEĞİZ

Keşan Kızılay Şubesi’nin mal varlığı olan Eski Garaj Sokak’taki 65 metrekare arsanın yıllardır boş vaziyette durduğuna dikkat çeken Koyuncu, şunları söyledi: “Kendi arsamıza bir konteyner koyarak burayı sürekli kan toplama için bir birim haline getirmek istiyoruz. Kızılay Edirne Kan Merkezi’nden gelen arkadaşlarımız her ay geldiklerinde üç gün ilçemizde kalıyorlar ve sürekli yer sorunu yaşıyoruz. Kışın çalışmalarda düğün salonlarını kullanıyorlar ancak düğün sezonunda uygun olmuyor ve değişik ortamlarda hizmet vermeye çalışıyorlar. Sürekli bir yerin olması kan verme sayısını da arttıracaktır.

HALKIMIZ, KAN BAĞIŞI KONUSUNDA DUYARLI

Gelen arkadaşlar, Keşan’ın bu konuda çok duyarlı olduğunu fakat yerden dolayı sorunlar yaşadıklarını söylüyorlar. Arsamıza konteyner konması için hayırseverlerimizden yardım bekliyoruz. Keşan halkı bu konularda duyarlı davranıyor. Vatandaşlarımızın, iş adamlarımızın desteklerini bekliyoruz.” dedi.

BÜTÇEMİZ ÇOK DÜŞÜK

Bu tarz bir uygulamanın Kızılay Kırklareli Şubesi tarafından yapıldığını ifade eden Koyuncu, “21 metrekare bir konteyner içerisinde çalışmalarını yapıyorlar. Kliması dahil tüm ihtiyaçları koymuşlar ve kan vermeye uygun bir hale getirmişler. 3 yatak kapasitesi var ve bu sayı da Keşan için yeterli. Ancak şubemizin bütçesi gerçekten şu anda çok düşük, paramız yetmediği için şube olarak kendimiz bir konteyner alamıyoruz. Açıkçası maliyeti çok da fazla olan bir şey değil. Fiyatlar 4-8 bin arasında değişiyor.

KAN ALIM BİRİMİNE BAĞIŞÇININ ADINI VERİRİZ

Konteyner bağışı yapacak olan olursa oraya kendisinin veya ailesinden birinin ismini vermeyi düşünüyoruz. Eğer konuyla ilgili destek bulamazsak önümüzdeki günlerde farklı bir çalışma ile kaynak yaratmaya çalışacağız. Keşan’a mutlaka bir kan toplama birimi oluşturmalıyız. Öte yandan kendi malımız olan bu arsa 65 metrekare olduğu için buraya bina yapma şansımız yok. Metrekaresi yetmediğinden imara uygun değil” diye konuştu.