HABER MERKEZİ

Edirne Eczacı Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil hem kuyrukların sebebi, hem de çözüm yolunda atılacak adımlar hakkında konuştu.

Nöbetçi eczane sayısının belirlenmesi konusundaki prosedürler hakkında bilgi veren Gürkan Kılıçcıgil, “Nöbetçi eczanelerin belirlenmesi bölge eczacı odası tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’nün onayı ile yapılır. Buradaki temel kıstas da eczanelerin, vatandaşların talebine karşılık vermesi ile alakalıdır. Bölgedeki sağlık tesisinin ne kadar hizmet verdiği, şehrin nüfusu ve vatandaşların oluşturduğudur” dedi.

Vatandaşların tepkisine konu olan kuyruk sorununun çözümü için yapılabilecekler adına konuşan Kılıçcıgil, “Biz Edirne Eczacı Odası Yönetim Kurulu olarak burada oluşan talep ve şikayetleri topluyoruz. İl Sağlık Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde sorunun çözümü için neler yapılabilir diyerek değerlendirmesini yapıyoruz. Konunun takipçisi olacağız ve en azından bundan sonraki dönemlerde aynı sıkıntıların yaşanmaması için gerekli değerlendirmeleri sağlayacağız” ifadelerini kullandı.