CHP’de devam eden Kurultay sürecinde dün aylardır beklenen Edirne İl Kongresi gerçekleştirildi. Seçimde Eczacı Şükrü Ciravoğlu ve yine parti içinde yönetimde belli kademelerde görev almış Fevzi Pekcanlı'nın listeleri yarıştı. Günboyu devam eden oy kullanma işleminin ardından Fevzi Pekcanlı 315 oyla CHP'nin yeni il başkanı oldu. 

CHP'de geride bırakılan Merkez İlçe seçimlerinin ardından İl Kongresi heyecanı yaşandı. Parti içinde geçtiğimiz hafta il başkanlığı için isimlerin netlik kazandığı kongrede Eczacı Şükrü Ciravoğlu ve Fevzi Pekcanlı'nın listeleri yarıştı. Sanayi Sitesi Keyif Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP'li ilçe ve belde belediye başkanlarıyla çok sayıda delege ve üye katıldı. 
Divan heyetinin seçilmesiyle başlayan kongrede verilen önerge sonucu Divan Başkanlığı'na Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Başkan Yardımcılığı'na Mübeccet Güzey ve Yazman olarak da Hasan Özer seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlayan kongrede divan başkanlığına gelen önergeyle blok listeyle seçim yapılmasına oy çokluğuyla karar verildi. 
BOZKURT: ÖRGÜTÜM ZARAR GÖRMESİN DİYE ADAY OLMADIM
Faaliyet ve maliyet raporlarının okunmasının ardından sözü alan İl Başkanı Oktay Bozkurt, CHP Edirne örgütünün en zayıf noktasının ses çıkarmamak olduğunun altını çizdi. Özellikle Edirne'nin CHP kurultayındaki delege sayısının azlığına dikkat çeken Bozkurt, “Kurultayda sesimizi çıkarmalıyız. Kendi özgür irademe inanarak o kişinin yanında durdum. Edirne birinci, CHP'nin kalesi ama sesimiz yok. Ankara'da sesimizi duyurmak zorundayız. Yıllarca birinci olduk, şimdi MYK üyeliği istiyoruz. Aday olabilirdim ama 2 gün sonra görevden alacaklardı. Örgütüm zarar görmesin diye aday olmadım. Ankara'ya deklare yapın, ses çıkarmak zorundayız. Beni her zaman örgütün başında göreceksiniz.” dedi.

CHP'Lİ DAĞDEVİR'İN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER 
Kongrede daha sonra geçilen dilek ve temenniler bölümünde bir önceki kongrede de söz almak isteyen fakat delege olmadığı için konuşamayan Cengiz Dağdevir yine söz almak istedi. Divan Başkanı Aytuğ Atıcı'nın tüzüğü gerekçe göstererek kendisine söz veremeyeceğini söylemesi üzerine sinirlenen Dağdevir böyle bir tüzük maddesi olmadığını, parti içindeki muhalefetin susturulmaya çalışıldığını kaydetti. Tepkisine devam eden Dağdevir'in “Alın partinizi başınıza çalın” sözleriyse bardağı taşıran son damla oldu. Salonda bulunan bir grup partili Dağdevir'in üzerine yürüyünce ortam güçlükle sakinleştirildi. 
GÜRKAN: “KAHVE KÖŞELERİNDE KULAKLARA FISILDAMAKLA PARTİCİLİK OLMAZ”
Kongre daha sonra eski milletvekilleri Kemal Değirmendereli, Nejat Gencan ve Rasim Çakır'ın konuşmalarıyla devam etti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise CHP'lilerin birbirinin yüzüne, gözünün içine bakarak herşeyi söylemesi gerektiğinin altını çizdi. Gürkan, partinin bunu yapması halinde iktidar olacağını ifade ederek, şunları söyledi: “Hepimiz hayata ve siyasete olduğumuz yerden bakarız. 2 milletvekili arkadaşım eleştirilerini dile getirdiler. Beğendiklerini beğenmediklerini dile getirdiler. Bunu hep böyle yapmak lazım. Hep yüzyüze yapmak lazım. Kahve köşelerinde, meyhane köşelerinde kulaklara fısıldayarak yapmamak lazım. Partinin en çok sıkışık olduğu seçim döneminde gidip kahvelerde insanların kulaklarına biz belediye başkanlığında ve meclis üyeliğinde CHP'ye değil DSP'ye il genel meclisinde de CHP'ye oy vereceğiz dememek lazım, dersek olmaz. Bu particilik değil.”
GÜRKAN: CHP'LİLERİ İŞE ALMAYA DEVAM EDECEĞİM
CHP'li Kemal Değirmendereli'nin belediye parti ilişkisine yönelik eleştirilerine de cevap veren Gürkan, “Ben belediye başkanı olduğum sürece CHP'lileri işe almaya devam edeceğim. CHP'lilerin dışında kimseyi işe almayacağım. CHP'lileri işe alacağım. Eğer bu suçsa ben bu suçu işlemeye devam edeceğim. Eğer bu günahsa bu günahı yapmaya devam edeceğim. 30 Mart'ta oylarınız 20 puan düştü evet. Sayın Hamdi Sedefçi'nin 9500 oyunu bir tarafa koyun. Bunu kaybederken bizi o seçimlerde oy kaybetmekle suçlayan, oylarımız nereye gitti diyen o partinin büyükleri neredeydi? O partinin makamlar verdikleri neredeydi? Bu parti tek adam partisi değildir. Hiçbir zaman olmamıştır, olmayacaktır.” diye konuştu.
GÜRKAN: KİMSE ÜYENİN İRADESİNE İPOTEK KOYAMAZ
Belediye'deki partili çalışanlara baskı yapıldığı iddialarına da değinen Gürkan, “Hiç kimse CHP üyesinin iradesine ipotek koyamaz. Bunun hiçbir CHP'lide geçerli olmayacağını herkes biliyor. Oy kabinlerinde kim kimin nereye oy verdiğini nereden bilecek. CHP'li oyunu akılla, bilimle, irfanla verir. Belediye Başkanları aşla işle tehdit ediyormuş diyorlar. Belediye'de 1500 çalışan var 280'i CHP'li. Bir tek çalışana Recep Gürkan şuna oy vereceksin demiş mi? Bu namussuzlukların, ahlaksızlıkların, karaktersizliklerin en büyüğüdür.” dedi.  
Öte yandan Gürkan konuşmasında Kurultay için delege olmayacağını da açıkladı. CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu'nun konuşmasıyla devam eden toplantıda daha sonra adaylık için yarışan Fevzi Pekcanlı ve Şükrü Ciravoğlu da partililere seslendi. İlk olarak konuşan Fevzi Pekcanlı, Edirne örgütünün Türkiye birincisi olan bir örgüt olduğunu hatırlatarak buna rağmen genel merkezde yeterince temsil edilemediğine dikkat çekti. Pekcanlı, şunları söyledi: “İl başkanı olursam en büyük hayalim Ankara'da partiye bir meclis üyesi kazandırmak olacak. İlk işimiz parti meclisine üye kazandırmak istiyoruz. Vekillerime burada bunun sözünü veriyorum.”
Şükrü Ciravoğlu da kongrede önemli olan şeyin partinin kazanması olduğunun altını çizerek, “Gün CHP Edirne benim olsun benim ve adamlarımın olsun günü değildir. Bugün burada partimiz kazansın. Dürüstlük ve erdem kazansın. Tek adamlık değil demokrasi kültürü kazansın. Mücadelemiz kendimiz için değil partimizin ayağa kalkındırmak içindir. Bugün burada oylarınızla ya partide saygınlığın mimari olacağız ya da partide ayrışmaya ortak olacağız. Karar hepimizin. Özgür olmayan örgütker haklarını koruyamaz. Kişiye bağlı olan örgütler ilerleyemez. Ordusuna kumpas kurulan, gazetecilerine dava açılan, korku ve kuşkunun kol gezdiği bu zamanda bu umutsuzluklara inat özgürlükler mücadelesiyle sizleri kutluyorum.” şeklinde konuştu.
Kongrede saat 17.00'de açılan sandık sonuçlarına 569 delegenin 538'inin oy kullandığı tespit edildi. Mavi listeyle seçime giren Fevzi Pekcanlı 538 oyun 315'ini alırken, Şükrü Ciravoğlu da 221 oy aldı. 2 oyun geçersiz sayıldığı kongrede bu sonuçlara göre yeni İl Başkanı Fevzi Pekcanlı oldu. Pekcanlı'nın Yönetim, Disiplin Kurulu ve Kurultay listesi şu şekilde oluştu:
YÖNETİM KURULU ASİL:
Recebiye Atik, İlkay Arnavut, Tuncay Aytin, Cengiz Başyurt, Halil İbrahim Bulak, Nurten Çalışkan, Bahar Elibol, Cenk Ergüden, Samet Kahraman, Emine Kâhyalar, Sebahat Kuru, Özge Sazara, Rasim Şahin, Halil Şara, Asım Uyguner, Ediz Ün, Engin Yağcılar, Naim Yavaş, Abdullah Yeşen, Aylin Yoldaş.
DİSİPLİN KURULU:
Nurettin Akgün, Mehmet Al, Dilek Bayır, Kudret Çetin, Merve Mutlu, Hakkı Peköz, Mustafa Sarıcan, Kemal Şanoğlu, Nuran Ürer.
KURULTAY DELEGELERİ:
Çiğdem Gegeoğlu, Kader Günenç, Enis İşbilen, Kutay Özköse, Fevzi Pekcanlı, İnanç Sülüş.