HABER MERKEZİ

Roma İmparatorluğu’ndan Osmanlı’ya kadar çeşitli medeniyetlere ev sahipli yapan Edirne’nin önemine değinen Akşener, “88 yıl Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmış Edirne, tarih ve kültür dokusuyla fark yaratan en önemli şehirlerimizden biridir. Kara ve demiryoluyla Avrupa’ya açılan kapımız olan Edirne’de hemşerilerimle birlikte olacağım için son derece mutluyum. Ancak, tarih boyunca ‘mutluluk kapısı’ anlamına gelen ‘Der-i Saadet’ olarak anılan Edirne’nin son yıllarda mutsuz olduğunu bilmekten üzüntü duyuyorum” dedi. 

ROMANLAR, İÇİ BOŞ AÇILIMLA DEĞİL İSTİHDAMLA MUTLU OLACAK

Romanların en çok yaşadığı şehir olan Edirne’de Roman vatandaşların sorunlarına değinerek İYİ Parti iktidarıyla gerçekleştirecekleri projelerden bahseden Akşener, “Sosyal devletin görevi her vatandaşına eşit hizmet vermektir. Bu nedenle Roman vatandaşlarımıza sesleniyorum. Çıkarın nüfus cüzdanlarınızı. Ağa da odur paşa da odur. İYİ Parti, içi boş açılımlar değil, nüfus cüzdanı olan her vatandaşa eşit hizmet için geliyor. Bu zamana kadar eğitim, sağlık ve barınma gibi ihmal edilmiş tüm haklarınıza İYİ Parti iktidarıyla kavuşacağınızın teminatını veriyorum. Başta Edirne olmak üzere Türkiye’nin her şehrinde yaşayan Roman vatandaşlarımızın sıkıntılarını biliyorum. İktidarın içi boş çıkan ‘Roman açılımı’ herkesi hayal kırıklığına uğrattı. Bu ülkede yaşayan, vergisini ödeyen, vatani görevini yapan Romanlar, hizmet almaya gelince maalesef iktidar tarafından hak ettiğini alamadı. Suriyelilere bile tanınan haklar kadar imkan sağlanmayan Roman vatandaşlarımızın AKP iktidarına sandıkta hesap soracağından hiç şüphem yok. Tüm Roman dernekleri yönetim ortağımız olacak. Roman kültürünün desteklenerek korunması ve Romanlara istihdam sağlanması için beraber çalışacağız. Romanların içi boş açılımla değil, istihdamla mutlu olacağını göstereceğiz”

BUĞDAY RUSYA’DAN DEĞİL, EDİRNELİÇİFTÇİMİZDEN ALINACAK

Ekonomisi tarım ve hayvancılığa bağlı Edirne’de çiftçilerin üretmeyi bırakıp borç batağında olduğunu da ifade eden Akşener, “Türkiye’nin her yerinde çiftçimiz toprağa küsmüş. Edirne gibi bereketli toprakları olan bir ilde buğday, şeker pancarı, ayçiçeği, mısır, çeltik üretilmez oldu. Buğday ambarı olan ülkemizde Edirneli çiftçimizin buğdayı varken bizi ithalata mahkum ettiler. Sizlere söz veriyorum, fabrikalar buğdayı Rusya’dan Almanya’dan değil, Edirneli çiftçimizden alacak. Yok, pahasına sattıkları Kırklareli Alpullu Şeker Fabrikası’nı yeniden devlete kazandırdığımızda şeker pancarları Edirneli çiftçimizden alınacak. Çiftçilerimizin kredi borçlarını sıfırlayacağız, onlardan dosya masrafı almayacağız, mazot ve gübre gibi maliyet yüklerinden kurtaracağız. Ülkemiz İYİ Parti iktidarıyla yeniden kendi kendine yeten bir ülke olacak” şeklinde ifade etti. 

EDİRNE’NİN PEYNİRİ DÜNYA MARKASI OLACAK

Süt ve süt ürünlerinin işlendiği mandıralarla ünlü olan Edirne’de hayvancılığı bitiren iktidarın hasta hayvan ithal ederek herkesin sağlığıyla oynadığını da belirten Akşener, “Edirne’nin peynirini dünya markası yapacakları yerde, tarım gibi hayvancılığı da bitirerek düne kadar hayvan sattığımız ülkelerden hayvan ithal eder olduk. Üstelik deli dana hastalığı olan hayvanları ülkemize getirerek hepimizin sağlığıyla oynamışlar. Bu ihanetin hesabını Edirneli hemşerilerimin soracağından hiç şüphem yok. İYİ Parti iktidarının vereceği teşviklerle hayvancılıkta yeniden bir numara olacağız. Milletimiz Polonya’dan gelen hastalıklı hayvan ürünlerini değil, Edirneli üreticilerimizin etini, sütünü, peynirini tüketecek.  Tarım ve hayvan üretimine yönelik sanayi yatırımlarımızla hem Edirne peynirini marka yapacağız hem de işsiz gençlerimize istihdam yaratacağız.”

EDİRNE’YE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPTILAR

Başta Mimar Sinan’ın muhteşem eseri Selimiye Camii olmak üzere çok sayıda tarihi esere sahip olan Edirne’nin turizmde yeteri kadar değerlendirilemediğini de sözlerine ekleyen Akşener, iktidarın seçim dönemlerinde yapmayı vaat edip yapmadığı hızlı treni de İYİ Parti iktidarının gerçekleştireceğini söyledi. Akşener, “Öyle bir vatana sahibiz ki topraklarımız verimli, etrafımız denizlerle çevrili, her şehirde tarih fışkırıyor. Bizlere bahşedilen bu güzellikleri koruyarak ekonomik yatırıma dönüştürsek Türkiye’nin önünde kimse duramaz. Ancak 16 yıldır tarımdan turizme, hayvancılıktan ulaşıma kadar türlü vaatler veren iktidar, ne Edirne’de turizme katkı sağlamış ne de bir çivi çakmış. Fazla oy alamadığı için adeta üvey evlat muamelesi gören Edirne’ye hızlı tren yapmak da bize nasip olacak. Edirneli hemşerilerimin, kendilerini yok sayan bu iktidara sandıkta cevap vereceğini biliyorum” dedi.