MURAT ARKAN

Keşan’da uzun yıllardır antrenörlük, teknik direktörlük yapan, çalışma hayatına Keşan İdman Yurdunda devam eden ve Kaptan Ahmet olarak bilinen Kaptan Ahmet Erol, Keşan ve bölgemizdeki futbol faaliyetleri ile ülke sporu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Öncelikli olarak 1968’den bu yana yaklaşık 50 yıldır hizmet verdiğini belirten Erol, “15 yaşımdan beri futbolun içerisindeyim. Futbola ilk olarak Yeniceçiftlik’te Kaymakamlık turnuvalarıyla beraber başladım. Köy turnuvalarında oynadım.” dedi.

KEŞAN İDMANYURDU OLARAK PİLOT TAKIM OLMALIYIZ

Faaliyet gösterdikleri Keşan İdman Yurduspor ve Keşan’daki diğer kulüpler hakkında konuşan Erol, şunları kaydetti: “Keşan’da genel değerlendirme yapmam icap ediyorsa, birinci olarak Keşansporumuz var, Keşan’ımızı temsil eden bir de Keşan Anafartalarspor var. Keşan Anafartalarspor olarak Keşansporun arkasından Keşan’ın ikinci takımı olmalı. Bizde Keşan İdman Yurduspor olarak bir kulüp kurduk. Sayın Fikret Akan ile birlikte. Beraber çalışıyoruz. 3 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Biz de bu takımların pilot takımı olmalıyız. Keşan’da yöneticilik yapıyorum diyen kişiler yönetim olarak öyle bakmalı. O şekilde uygulamalar yapmalı. Destek yapılacak ise bizi yetiştirme kulübü olarak destek yapmalılar. Biz Keşan İdman Yurdu olarak, Keşan Belediyemizden, Keşan’da faaliyet gösteren iş adamlarımızdan destek görmezsek ayakta duramayız. Mesela bir inşaatçı arkadaşımıza gidiyoruz forma yaptırıyoruz. Bir iş adamımıza rica ediyoruz on adet top alıyor bize. Keşan’ımız bu konuda çok duyarlı Allah razı olsun. Keşan’da iş adamlarımızı spora küstüren yine kulüplerimizin yöneticilik ve idareci vasfındaki arkadaşlarımızdır. İş adamlarımızı spora küstürmeyelim, onları kazanmanın yollarını arayalım.”

KEŞAN’DA YILDIZ OLARAK NİTELENDİRECEĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZ VAR

Keşan’da oynayan yıldız olarak nitelendirilecek birtakım çocuk oyuncuların olduğuna dikkat çeken Erol, şunları ifade etti: “Şu anda Keşan’ımızda ve Keşansporda oynayan bir çocuk var. 2000 doğumlu bu yüzde yüz yıldız adayı bana göre. Bugün Galatasaray’a, Fenerbahçe’ye, Beşiktaş’a gitse top oynar. Çünkü çocukta Allah vergisi yetenekleriyle birlikte burada da okul takımlarının hepsinde çok rahat oynayabilen bir çocuk. Mesela bizim İdman yurdunda da var yetenekli çocuklar. Çünkü altyapıya baktığın için 11-17 yaşına kadar yaş aralığındaki çocuklarımız da var. Gelecek vadeden şu anda Aydoğansporda, Anafartalarsporda, İdman yurdunda çocuklarımız var. 2003-2004-2005 doğumlu, yıldız adayı diye nitelendirdiğimiz çocuklarımız var. İdman yurdundan 3 tane oyuncumuz Edirne de faaliyet gösteren kulüplere gitti. Bu hafta oynayamadılar, lisansları yetişmedi. Haftaya oynayacaklar. 2003 doğumlu Orçun Adalı adında çocuğumuzu Bursaspora verdik. U-14 takımında oynuyor. İstanbul Büyükçekmece Tepecikspora 11 tane çocuğumuzu verdik. 2’nci lig profesyonel takımı.”

SPORLA UĞRAŞAN ÇOCUKLARIMIZ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN DA UZAK DURUYOR

Sporla uğraşan çocukların beden ve kişilik gelişimlerinin hızlı olduğuna vurgu yapan Erol, “Maalesef ülkemizde garibanın ekmeği futbol. Zengin çocukları futbola yönelmiyor. Fakir çocukları futbola yöneliyor. Velilerimiz çocuklarını spora yönlendirsinler. Spora yapan çocuğun kafası daha çok çalışıyor. Hem kişisel gelişimi, hem de vücut gelişimine çok katkı sağlıyor. Sporla uğraşan çocuklarımız kötü alışkanlıklardan da uzak duruyor. Ülkemizde futbol olarak düşündüğümüzde gelecek var. Çocuklarımızı spor da gelecek yok diye korkutmayalım.” dedi.

NEDEN KEŞANDAN BİR TAKIM ÜST LİGLERDE OYNAYAMIYOR

Özellikle Marmara bölgesinde Edirne’den bir takım olmadığını söyleyen Erol, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bölgemizde baktığımızda Balıkesirspor, Bandırmaspor 1’inci ligde, Kırklarelispor 2’nci ligde oynuyor. Çanakkale Dardanelspor 3’üncü ligde oynuyor. Bursaspor ve İstanbul takımlarının durumlarını zaten söylemeye gerek yok. Neden Keşan’dan bir takım üst liglerde oynayamıyor. Bunun bana göre tek nedeni idarecilik anlayışının yerleşmemesi. Bu işi profesyonellere devretmeleri gerekiyor. Bu benim düşüncem. Eğer gerekli çalışmalar yapılırsa Edirne’den bir kulüp 1’nci ligde oynar. Herhangi bir takımımızın üst liglerde oynamaması zaten gerekli çalışmaların yapılmadığının kanıtıdır.”

EĞER BİZ BAŞARIYI FUTBOLDA YAKALAYAMIYORSAK BU TÜM KEŞAN’IN AYIBIDIR

Başarının yakalanması için herkesin spora ve futbola destek vermesi gerektiğini belirten Erol, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Gerekli takım seçmelerine ve milli takımlar seçmelerine gidiyoruz. Başka takımların formalarıyla seçmelere çıkıyoruz. Doğru mu bu? Çocuklar, ısınmadan çıkarılıp maç oynatılıyor. Seçme yapıyoruz diyorlar. Mantık dışı böyle bir uygulama olabilir mi? Yani önemsenmiyoruz. Türkiye’de Türk sporcuların hele ki amatör sporcuların hiçbir önemi yok. Bu benim düşüncem. Sayın Keşan Belediye Başkanımız bize stat verdi. Elimizden geldiğince çalışıyoruz. Araba istiyoruz araba veriyor. Ekmek istiyoruz ekmek veriyor. Para istedik para verdi. İş adamlarımızın da spora hizmet ettikleri inancını kazanmak için bizim burada iyi sporcu ve insan yetiştirmemiz lazım. Keşan’dan bir spor kulübünün olmasının; gerek turizme gerekse ekonomiye çok katkısı olacaktır. Keşan’dan bir takım şu anda en az 3’üncü ligde oynayacak seviyede. Eğer biz başarıyı futbolda yakalayamıyorsak bu tüm Keşan’ın ayıbıdır. Sadece para vermekle olmuyor. Halk desteği de lazım. En son olarak Keşan’da bulunan yetkililerimiz de bu duruma el atmak zorunda. Keşan’da sporun gelişmesi için gerekli yardımları yapan Keşan Belediyemize ve iş adamlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum.”