NAZAN KAPLAN

“3 YIL ÜST ÜSTE AYNI TEK YILLIK BİTKİ EKEN ÜRETİCİLERİMİZ TARIMSAL DESTEKLEME ÖDEMESİNDEN YARARLANAMAYACAK”

Bitkisel üretimle ilgili, 8 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete’de, bir tebliğin yayımlandığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Açar, şunları söyledi: “2018 üretim yılı başlangıç olmak üzere, 3 yıl üst üste aynı tek yıllık bitki eken üreticilerimiz tarımsal destekleme ödemesinden yararlanamayacağı ifade edildi. Sera ve çeltik üretimleri bu tebliğin dışında tutulmuştur. Üreticilerimizin mağdur olmaması için dikkat etmesinde fayda var. Ekim programlarını ona göre, yapmalı.”

“ALINAN KARAR DOĞRUDUR”

“Alınan karar sizce doğru mudur?” şeklindeki soruya cevap veren Lütfü Açar, sözlerine şöyle devam etti: “Teknik anlamda olaya bakıldığında, alınan karar doğrudur. Çünkü bitkiler, üretim alanları içerisinde arka arkaya ekilmesi durumunda, belli bir süre içerisinde sıkıntı oluşuyor. Hatta, hububat ekili alanlarda, görülen bazı hastalıklar konusunda da, tedbir alınmış oluyor. Hububat alanlarında, kök boğaz hastalıkları yaşandığında en az 3 yıl buğday ekimi yapılmaması konusunda tavsiyeler var. Bu ayçiçeği üretimleri içinde geçerlidir.” 

“HANGİ ÜRETİCİ DOĞRU İŞ YAPARSA, 1 YIL SONRA EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALIR”

Açar, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni üretim sezonu başlıyor. Üreticilerimiz yeni beyannamelerini verirken, dikkat etmelerinde fayda var. Bu sezonda hangi üretici doğru iş yaparsa, 1 yıl sonra emeğinin karşılığını alır.”