GİZEM GÖRÜR

ÜRETİCİ MEMNUN

Açıklamasına, “Kiraz ürünü konusunda üretici memnun.” diyerek başlayan Karaca, şunları söyledi: “Bölgemizde yaklaşık 220 ton kirazı yurt dışına ihracat ettik. Kalan ürünleri iç piyasada değerlendirdik. Yaklaşık 11 yıldan itibaren ekim yapıyoruz ve fiyatlar konusunda da memnunuz. Önümüzdeki yıl için ihracat çalışmalarımıza başlayacağız. Ayrıca Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Danışmaları da üreticilere yardımcı olacaklarına dair bir takım sözler verdi. Umarım her şey iyi olur.”

DİĞER ÜRÜNLERDE DE İYİ DURUMDAYIZ

Bölgede, kirazın yanı sıra nektarı, şeftali, kayısı, erik ve diğer sebze ürünlerinin de çıktığını ifade eden

Ahmet Karaca, sözlerine şöyle devam etti: “Üreticinin bu ürünleri sahil boylarında ve Keşan pazarında halka satış yapılıyor. Çeribaşı Köyü olarak, sadece kirazda değil, diğer ürünlerde de iyi durumdayız. Çeribaşı bir marka haline geldi ve daha iyi seviyede olacağımıza inancımız tamdır.”

DEVLETTEN HİÇBİR DESTEK GÖREMİYORUZ

 “Üretici olarak, yeterli desteği alabiliyor musunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Karaca, sözlerini şöyle tamamladı: “Alternatif ürünler anlamında devletten hiçbir destek göremiyoruz. Bu konuda üretici olarak mağduruz. Üreticiyle ilgilenen yetkililer yazışma prosedüründen ötürü kafasını kaldırıp üreticiye zaman ayıramıyor. Bu konudaki sıkıntılarımızı Valimize yakın zaman içerisinde yapacağımız ziyarette ileteceğiz.”