Dınkırcı: “Çiftçimizin ve işadamlarımızın bu fuarlara katılması, kendilerini geliştirmek için bir fırsattır”

Avrasya Tarım 2014 (8. Uluslararası Tarım ve Tarımsal Mekanizasyon) ile Avrasya Hayvancılık (4. Hayvancılık, Ekipmanlar, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi) fuarları İstanbul’da açıldı. Fuarların açılışına Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı da katıldı.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Derneği'nin ve TÜYAP'ın işbirliğiyle açılan Avrasya Tarım 2014 Fuarı; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile Küçük ve Orta Ölçekte Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın desteği ile 22 Ocak 2014 Çarşamba günü sektörle buluştu.

Sektörde yılın ilk fuarı olan ve "Tarım Sektörünün İstanbul Zirvesi" olarak adlandırılan fuarda, tarımsal mekanizasyon ve ilgili teknolojiler, traktör ve tarımsal mekanizasyon yan sanayi, su ve sulama teknolojileri, gübreler, tohum, organik tarım ekipman ve ilgili ürünler tek çatı altında sergileniyor.

Fuar açılışında düzenlenen kongrede, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca hayata geçirilen Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) de tanıtıldı.

Açılışa katılan Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, yaptığı açıklamada, tarım sektörünün de diğer sektörler gibi uluslararası gelişmelerden etkilendiğini belirterek, Türkiye'de 3 milyon çiftçinin 30 milyon parselde tarım yaptığını, her birinin örgütlenme ve bilgi paylaşımı olmadan hangi parselde ne ekeceğine kendisinin karar verdiğini söyledi.

Küsek, tarım sektöründe de artık diğer sektörler gibi haberleşme, bilgi paylaşımı ve örgütlenme olmadan rekabetin zorlaştığını kaydederek, "Bakanlık olarak, çiftçinin bilgiye daha kolay ulaşmasını, bu bilgiyi kullanarak dünyayla rekabet etmesini, doğru ürünü doğru zamanda ve miktarda üretmesini sağlayacak altyapıları kurma gayreti içerisindeyiz.” diye konuştu.

Avrasya Tarım Fuarının açılışına katılan Kaymakam Bekir Dınkırcı da konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bölgemizin sahip olduğu tarım ve hayvancılık potansiyeli dikkate alındığında bu ve bunun gibi fuarlara katılmanın çiftçilerimizin ve sektörle ilgili işadamlarımızın kendilerini geliştirmek ve durumlarını mukayese edebilmeleri için bir fırsattır. Bu nedenle işadamlarımızı 22-25 Ocak 2014 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar alanında açık kalacak olan Avrasya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı ziyarete davet ediyorum. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca tanıtımı yapılan Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) planlı ve programlı üretim için de son derece önemlidir.” dedi.