AYGÜL KONAR

Şen ayrıca, çiftçilerin bu dönemde destek beklediklerini, devletin bir an önce ödemeleri yapması gerektiğini de kaydetti. 

Çiftçilerin ekim hazırlığında olduğunu dile getiren Şen, şunları söyledi: “Mevsim şartları uygun olmaya başladı. Ayçiçeği ekimleri de mevsimsel olarak ekilmeye başladı. Çiftçimiz toprak hazırlıklarını yapmıştı. Çiftçimiz toprağını tanıyor, ne zaman ne şekilde ve uygun olan arazisinde ekimini gerçekleştirecek. Ayçiçeği ekim zamanına yağıştan ötürü biraz geciktik. Ama yağışlar da çok önemliydi. Çiftçimiz şu anda arazisinde toprağı işleyerek ekimine hazırlık yapıyor. Hazırlıkları bitince ekimleri gerçekleşecek.” 

“ÇİFTÇİMİZ ÇALIŞMAK, ÜRETMEK İÇİN ARAZİSİNDE”

Çiftçilerin hem kendi geçimleri hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmaları için arazilerinde olmaya devam ettiklerini ifade eden Şen, sözlerine şöyle devam etti: “Bazı çiftçilerimiz çeltik ekimi için Hamzadere bölgesinde sulama sahası içerisinde. Meriç Nehrinden su basılarak Hamzadere’nin debisi yükseltildi. O bölgede çeltik alanlarında büyük bir hareketlilik var. Vatandaşımız çeltik ekimi için de hazırlıklarını yapıyor. Çiftçimiz çalışmak, üretmek için arazisinde. Hem kendi geçimini sağlamak hem ülke ekonomisine katkı sağlamak için çiftçilerimiz arazisinde çalışmaya devam ediyor.” 

“AYÇİÇEĞİ FATURALARININ SON TARİHİ YAKLAŞIYOR”

Çiftçilerin ürün faturalarını bağlı bulundukları veya sattıkları bayilerden alarak Tarım İlçe Müdürlüklerine teslim etmeleri gerektiğini hatırlatan Şen, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Yağlık bitkilerde bir aylık uzatma vardı. Bu süre doluyor. Bölgemizde ekilen ayçiçeği faturalarının son tarihi yaklaşıyor. Çiftçiler, ürün faturalarını bağlı bulundukları veya sattıkları bayilerden alarak Tarım İlçe Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. Bu mağduriyetin ortadan kalkması için çiftçilerimizin bir an önce faturalarını teslim etmeleri gerekiyor. Teslim ettikten sonra askıya çıkacak. Üretici destek bekliyor. Askıya çıkmazsa destek alma şansımız yok. Bazı zamanlar hatalar oluyor. Hataların önüne geçmek için beş günlük askı süresi var. Askı süresinden sonra devletimiz inşallah en kısa süre içerisinde destekleme ödemelerini gerçekleştirir.”