TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) Keşan Ajans Amirliği Müdürü Ali Gücüyener, dün basın mensuplarının randevu sistemi ile ilgili sorduğu “ÇKS kaydı olmayan üretici TMO’dan randevu alabilir mi?” sorusunu cevaplandırdı.

ALIMLAR 21 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

TMO’nun bu yıl sadece randevulu sistem ile alım yapacağını hatırlatan Gücüyener, Çiftçi Kayıt Sistemi kaydı olmayan çiftçilere,  randevu verilemeyeceğini söyledi. TMO olarak artık tam randevulu sisteme geçtiklerini bildiren Gücüyener, şunları söyledi: “Üreticilerimiz, mutlaka Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüzden ÇKS kaydı yaptırmaları gerekiyor. Bu kaydı yaptırmazlarsa, kesinlikle randevu alma şansları yok. Dolayısıyla, randevu almadan TMO’ya kimse gelip ürün bırakamayacak. Üreticimizin sıkıntı yaşamaması için elimizden geleni yapmak için çalışıyoruz. TMO olarak 21 Haziran 2013 tarihinde alıma başlayacağız. Şu anda ÇKS kaydı olan üreticilerimiz randevu alabilirler.”  

ÇKS KAYDI Bİ,R GÜNDE YETİŞMEYEBİLİR

Üreticileri ÇKS kaydı ile ilgili olarak da uyaran Gücüyener, ÇKS kaydı yaptırmak isteyenlerin, bu işlemi son güne bırakmamaları gerektiğini vurguladı. ÇKS kaydının aynı gün içerisinde yapılamayabileceğini de ifade etti. Gücüyener, çiftçilerin mağdur duruma düşmemeleri için birkaç gün öncesinden Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmasını istedi.