SONGÜL KONAR

Darcan bölge olarak topraklar iyi ve verimli olduğunu kaydederek, “Belirli bölgelere göre tarım iyi. Bölgesel olarak konuşmuyoruz ama her bölgenin kendine has yetiştirdiği ürünler var. Genel olarak bakarsak bölgemiz Türkiye’de verimli topraklara sahip. Biz Marmara ve Trakya olarak şanslıyız,” dedi.

Tarımsal yatırımlar açısından da bölgeyi değerlendiren Darcan şunları kaydetti, “Bölgede devlet yatırımı yok. En büyük sıkıntımız bu. Trakya insanı devletten istemeye alışmamış. Bizde hibeli bir yatırım yok. Vatandaşın krediyle aldığı yatırımlar, kendi cebinden yaptığı yatırımlar var.”

“GİRDİLER DÜŞMEDİĞİ SÜRECE İLERİ SÜRDÜRÜLEN TARIM ELDE EDEMEYİZ”

Devlet yatırımları bizim bölgeye de gelsin diyen Darcan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Öncelikle milletvekillerimiz mecliste azlar. Yani bölgesel vekilimiz az. Bu işi getirecek olanlar vekiller. Bizde istiyoruz devlet yatırımları bizim bölgeye de gelsin. İnsanlar parti gözetmeksizin bunları vekillerden isteyecekler. Trakya halkı da bunu anlamak zorunda, buğday ve ay çiçeğiyle bizim işimiz yürümez. Türkiye genelinde de böyle. İnsanlardan KDV’si bol ürünler istiyoruz. Tabi bu emekte gerektiriyor. Çiftçilikte en büyük sıkıntı girdi. Girdiler düşmediği sürece ne hayvancılıkta ne de çiftçilikte ileri sürdürülen tarım elde edemeyiz. İlk önce sürdürülebilir tarımı gerçekleştirip ondan sonra ürün yetiştirmeliyiz. Çiftçinin deneme yanılma şansı yok.”