Dişbudak Köyü Muhtarı Ali Bostancı’nın 30 Temmuz 2013 tarihinde Keşan Kaymakamlığı’na verdiği ve yaban domuzu ile mücadele edilmesi için sürek avı düzenlenmesini istediği dilekçenin Edirne İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ulaştırıldığı ve gelecek cevabın beklenildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak konuşan ve daha çok ormanlık alanlara yakın köylerde yaşayan vatandaşlar, özellikle bu yıl yaban domuzundan çok şikayetçi olduklarını ve buna mutlaka bir çare bulunması gerektiğini söylediler. Domuzların yavrularıyla birlikte girdikleri ayçiçeği, mısır ve bostan tarlalarını talan ettiğini, geçtikleri yerlerde hiçbir ürün bırakmadıklarını da ileri süren üreticiler, “Yazlık mahsulün hasadı için önümüzde 20-25 gün kaldı. Bu süre içinde bir önlem alınır ya da bir mücadele başlatılırsa faydalı olur, gerisi yalan olur” diye konuştular.

 Edirne İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ulaşan dilekçeye ne zaman ve hangi doğrultuda cevap vereceği merakla bekleniyor.  Keşan Avcılar Kulübü Derneği yetkilileri, konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda taşıdığı risk ve gerektirdiği önlemler nedeniyle bir sürek avı düzenlenmesinden yana olmadıklarını açıklamış, olayın domuzların baş düşmanı olan kurtların bölgedeki sayısının arttırılması ile çözümlenebileceğini ifade etmişlerdi.