Keşan’ın İzzetiye Köyü’nden Musa Küçükavcu, İbrahim Uygun, Fahrettin Uslu, Ahmet Ergün, Hasan Yeşil ve Kenan Cesuroğlu adlı vatandaşlar, Bahçeköy Muhtarı ve Kadıköy Barajı Dokuzdere ve Mercan Göletleri Sulama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ceylan’ın, yıllardır zilyetlik olarak işledikleri ve köy sınırları içerisinde kalan yaklaşık 100 dönüm ormanlık araziye izinsiz olarak buğday ve arpa ektiğini, ayrıca elma fidanı diktiğini ileri sürerek, bu uygulamadan şikayetçi olduklarını söyledi.

Konuyla ilgili olarak Medya Keşan Gazetesi’ne bir açıklama yapan İzzetiyeliler, Ceylan’ın ormanlık araziyi özel mülkiyetine dönüştürürken de kooperatifin araçlarını kullandığını dile getirerek, şikayetçi oldu.

Ahmet Ergün adlı vatandaş ayrıca, Kazandere Mevkii’ndeki 25 dönüm arazinin babası Hasan Ergün’ün zilyetinde olmasına karşılık, ekildiğini belirterek, Ceylan’ı Keşan Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet edeceklerini söyledi. İzzetiyeliler özetle şu iddialarda bulundu:

“Sözkonusu arazi yıllardır İzzetiye Köyü sınırları içerisinde. Burada Keşan Orman İşletme Şefliği’nin İzzetiye Orman Deposu da bulunuyordu. Orman işletmesi geçen yıl buradan ayrıldı ve burası ormanlık alan olarak kaldı. Ancak biz buraları yıllardır işliyorduk. Yani zilyetliği bizimdir. Ancak bu yıl baktık ki bu araziler ekilmiş ya da elma fidanları dikilmiş. Bunu Ali Ceylan’ın yaptırdığını öğrendik. Ceylan, elma fidanlarını 10 yıl önce diktiğini söyleyerek, zilyetliğin kendisine ait olduğunu orman işletmesi yetkililerine söylemiş. Kendisinin gerekli izinleri alıp almadığını bilmiyoruz. Ancak burası orman vasfını kaybetmiş arazi statüsüne geçirilip tarıma açılacaksa, ilk önce bize verilmesi gerekir. Yok orman vasfıysa, o zaman da tarımsal ekim yapılamaz. Sadece fidan ya da ceviz türü ağaçlar ekilebilir.”


FİDANLARI SÖKTÜLER

İzzetiyeliler daha sonra 10 yıl önce dikildiği iddia edilen fidanların, yeni dikildiğini göstermek için bunları topraktan kolayca çekip çıkardılar. İzzetiyeliler ayrıca, İzzetiye - Bahçeköy sınırının Ali Ceylan’ın son uygulamasıyla, kendileri aleyhine bir kilometre kadar değiştiğini belirterek, “Bu sınırın başına diktiği elma fidanlarını korumak için bir de bekçi tutmuş. Böyle giderse, iki köy arasında husumet yaşanacak. Zaten artık İzzetiye Köyü, Keşan’ın mahallesi oldu. Sınırlarımızı artık Keşan Belediyesi belirleyecek. Ancak, köy sınırımız tapu ve orman müdürlüklerinde kayıtlıdır. Yetkililerin konuya çözüm bulmasını ve gereken yasal işlemlerin başlatılmasını istiyoruz.” dedi.