Üreten bir sektör olan tarımın daha fazla desteklenmesi gerektiğini savunan Gaytancıoğlu, “Cumhuriyet tarihinde ilk defa saman ithalatı yaptık, nedeni de kuraklık filan değil, Türkiye’de 25 milyon dekar arazi ekilmedi, yani üretim dışı kaldı. Üretemeyince samanı ithal etmek zorunda kaldık.” diyerek üretim düşüklüğünün nedenleri hakkında bilgi verdi…

Yoğun ilginin olduğu konferanslara çevre köylerden gelen üreticilerin yanı sıra CHP örgütlerinden de katılım sağlandığı gözlendi. Konferanslarda geçmişten günümüze kadar uygulanan Tarım Politikaları konusunda bilgiler veren Gaytancıoğlu, geçmişte ve günümüzde uygulanan politikalardan yola çıkarak bir de geleceğin resmini çiziyor. Mevcut sorunlara çözüm önerilerini de sunan Gaytancıoğlu özellikle çiftçinin örgütlü olması gerektiğini vurguluyor. “Bir olun ki güçlü olun” diyen Gaytancıoğlu bir bilim adamı olarak da köylülerimize her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtiyor.

Bu konferanslar kapsamında bu akşam da Edirne’nin Orhaniye Köyü’nde çiftçilerle buluşacak olan Gaytancıoğlu bölgede yetiştirilen ürünler, sorunlar ve çözüm önerileri konusunda bilgiler verecek.