Gıda, Tarım ve Hayvancılık  Edirne İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi kapsamında verilecek hibe başvurularının yarın başlayacağı belirtildi.

Başvuruların 11 Mayıs 2016 tarihine kadar süreceği kaydedilen açıklama şöyle: Bakanlığımız tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Tebliği (Tebliğ No:2016/16) 05.04.2016 tarih ve 29675 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

 HİBE DESTEĞİ MİKTARI:

Tebliğ kapsamında kabul edilen başvurularda, hibe sözleşmesi imzalanarak belirlenen şartları yerine getiren genç çiftçiye en fazla otuz bin TL'ye kadar hibe yoluyla destek verilir.

 BAŞVURU YAPABİLECEK KİŞİLER:

Kırsal alanda ikamet eden 18-40 yaş aralığında tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek kişiler programdan yararlanmak üzere başvuru yapabilecektir.

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ:

Hibe programından yaralanmak isteyenlerin 12 Nisan 2016 tarihinden itibaren 11 Mayıs 2016 tarihi mesai bitimine kadar yatırım yerinin bağlı olduğu il/ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize başvuru yapmaları gerekmektedir.

 PROGRAMIN PROJE KONULARI:

a) Hayvansal üretime yönelik

1) Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projeleri

2) Arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği projeleri

3) Kanatlı ve ipekböceği yetiştiriciliği projeleri

 b) Bitkisel üretime yönelik

1) Kapama meyve bahçesi tesisi projeleri

2) Fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği projeleri

3) Kontrollü örtü altı yetiştiriciliği projeleri

4) Kültür mantarı üretimi projeleri

 c) Yöresel ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik

1) Tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi konulu projeleri

2) Coğrafi işaretli, yerli gen kaynaklarını kullanarak, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim konulu projeleri

3) Coğrafi işareti olan gıdaların üretimi konulu projeleri.”