SONGÜL KONAR

Veteriner Hekimi Fatih Okur ile Keşan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Gülsüm Gürer’in de katıldığı basın açıklamasında Kaymaz, borsa olarak Keşan’ı yukarıya taşımayı hedeflediklerini ve yaptıkları yatırımlarla devletin yükü azalttıklarını kaydetti.

HAYVANLARIN KONTROLLERİNİN TAMAMI VETERİNER HEKİMLER TARAFINDAN YAPILIYOR

2018 yeni seçilen meclis olarak hedeflerinin olduğunu dile getiren Kaymaz,  “Bu hedeflerimizin arasında Canlı Hayvan Pazarı’nın üzerinin kapatılması da vardı. Bunu hayata geçirdik. Burada 400 büyükbaş, 1000 küçükbaş olmak üzere toplam bin 400 hayvan mevcut. Yaptıklarımızı anlatmak için burada toplandık. Amacımız diğer ilçelerle rekabetimizi yükseltmek. Eğer biz bu yenilikleri yapmazsak ilçe olarak küme düşeceğiz. İlçemizi sürekli olarak yukarıya taşımayı hedefliyoruz. Bizden önce görev yapan yöneticilerimize koydukları her bir tuğla için teşekkür ediyoruz. Bundan sonra görev yapacakların da yeniliklere ayak uyduracağına inancım tam. Diğer hedeflerimizi de hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Buradaki hayvanların kontrollerinin tamamı veteriner hekimler tarafından yapılıyor.” dedi.

DEVLETİMİZİN YÜKÜNÜ ALAN İŞLETMELERİZ

Keşan’a yapılan bu yatırım sosyal bir projedir. Trakya’da 2 tane olan büyük hayvan pazarlarından biri Keşan’da. İstanbul’dan, Tekirdağ’dan, Çanakkale’den alıcılar buraya geliyor. Buranın otellerinde konaklıyor, buradan akaryakıt alıyor, buranın restoranların da yemek yiyor. Böylece Keşan ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz. Yapmış olduğumuz yatırımlarla devletimize yük olan değil, devletimizin yükünü alan işletmeleriz. Vermiş olduğumuz hizmetle hem bölgemizin kalkınmasına hem de ülke ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz. Buradaki yatırımın maliyeti 1 milyon 250 bin TL. Keşan Ticaret Borsa’sı adına Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na sağladıkları 275 bin TL’lik katkı için kendisine teşekkür ediyorum”

Daha sonra söz alan Veteriner Hekimi Fatih Okur da Canlı Hayvan Pazarı’nda bölgeye hizmet verdiklerini belirterek şunları söyledi: “Gereken kontrolleri girişlerde yapıyoruz. Üreticilerimizin daha iyi bir hizmet alabilmesi için bilgisayarlı sistemlerimiz var. Aşıların yapılıp yapılmadığını, sevk edilmesinde bir sakınca olup olmadığını sistemde görebiliyoruz.”

Son olarak söz alan Keşan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Gülsüm Gürer de “Her hafta bir veteriner arkadaşımız görevli olarak kalıyor. Buradaki amacımız sevkini istedikleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sevke uygunluğunu kontrol edip çıkışlarına izin vermek.” şeklinde konuştu.