İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kerman, çeltik hasadının başladığı şu günlerde belirledikleri maliyet fiyatlarını Tarım Bakanlığı ve TMO Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmek üzere Ankara’ya gideceklerini söyledi.

Kerman, 2012 yılında olduğu gibi bu yıl da çeltik hasadı başlamadan Tarım Bakanı M. Mehdi Eker’den çeltik taban fiyatının açıklanmasını isteyeceklerini, TMO Genel Müdürü Mesut Köse ile TMO alım politikalarını masaya yatıracaklarını kaydetti.

TMO’nun randevu sistemi ile yaptıkları alımları desteklediklerini ve bundan dolayı TMO çalışanlarına teşekkür ettiğini belirten Mehmet Kerman, 2013 yılı alım sezonunda günlük alım kapasitesini 500 tona çıkarmalarını talep edeceklerini ve bunun için daha sezon başlamadan alınması gereken önlemleri gündeme getireceklerini söyledi.

Aynı zamanda kendi ürününü TMO’ya teslim eden çeltik üreticilerinin makbuz karşılığı ucuz kredi kullanmasını ve ödenen faizin %25’inin devlet tarafından sübvanse edilmesini talep edeceklerini belirten Kerman, “Büyük tonajlı üreticilerimizin kendi depolarındaki ürünler için, TMO’nun talep edeceği istekler doğrultusunda yerinde emanet usulünü tekrar talep edeceğiz. Bu talebin yerine gelmesi için gerekirse TMO tarafından özel güvenlikçi tutarak depoların kontrolünün sağlanması ve depoların 24 saat internet ortamından kamera ile izlenmesinin gerçekleşmesi ve çapraz kefilliklerin verilmesi gibi önerileri ileteceğiz.” dedi.

Önümüzdeki hafta içinde yapılacak Ankara ziyareti konusunda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kerman, çeltik hasadının üreticilere hayırlı ve bol bereketli olmasını diledi.