Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, hizmetlerinin daha etkin ve verimli olması için yeni hizmet binası yapım işi ihale aşamasına geldi.

Dün, konuyla ilgili bilgi veren Kaymakam Bekir Dınkırcı şunları kaydetti: “Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze yeni hizmet binası yapılması konusunda sayın valimizin öncülüğünde gerekli çalışmalar yapıldı. Köylere Hizmet Götürme Birliğimize Çeltik Komisyonu tarafından aktarılan vadeli hesapta bugün itibariyle 218.388,95TL kaynak olup, buna ilave olaraksivil toplum kuruluşlarımızın da desteği sağlanmıştır. Edirne Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından 50.000TL, Keşan Ticaret Borası Üyeleri adına Necmi Kaymaz tarafından 20.000TL, Keşan Süt Üreticileri Birliği tarafından 10.000TL, Mehmet Emin Meriç 50.000TL, Yusuf Yörük 30.000TL, Evren Yörük 10.000TL, Halil Volkan Dinçman 5.000TL sivil toplum kuruluşlarının, özel sektörün taahhüt ettiği toplam 175.000TL ve Köylere Hizmet Götürme Birliği hesabındaki para ile toplam 393.388,95TL kaynağımız bulunmaktadır.

İnşaatın bir kısmı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılacak kalan kısmı ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Buna ilişkin olarak kurum kuruluşların katılımıyla oluşan protokol 4 Kasım 2014 tarihinde imzalanmış olup,Sayın Valimiz de 5 Kasım 2014 tarihinde imzalamıştır.

Bu protokol kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile ilgili kurumve kuruluşların görüş ve düşüncelerine göre hazırlanan plan program ve projeler kapsamında Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılacak bölümle ilgili olarak gerekli dokümanlar 14.11.2014 tarihinde birliğimize gönderilmiş olup, konu 17.11.2014 tarihindeki Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin Encümen Toplantısında görüşülerek ihaleye çıkılması kararı alınmıştır.

Yapılacak proje bodrum, zemin ve zemin +1 olarak planlanmıştır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından tarafımıza gönderilen bölüm Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale edilecektir. Hem birliğimizde bulunan kaynak hem de sivil toplum kuruluşu ve özel sektör temsilcilerinin sağladığı kaynaklar kullanılacak olup, ihtiyaç olması durumunda sağlanacak yerel imkânlarla karşılanacaktır. Kalan 2. etap bölüm ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından karşılanacaktır.

İlçemize böyle bir hizmetin kazandırılmasına emek, destek ve katkı sağlayan başta Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin Bey olmak üzere tüm kişi, kurum ve kuruluşlarımıza, hayırseverlerimize,  sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah hizmetlerimiz yeni binamızda daha da etkin ve verimli olacaktır. Bu gün itibariyle ihale hazırlıkları başlamıştır. Yapılacak olan hizmet binasının İlçemize ve bölgemize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”