Keşan Orman Fidanlık Şefliği’nin; 2008 yılından beri üretilen fidanları, küresel ısınmanın zararlı etkilerinden korumak için, teşhir ve depolama alanlarının üzerinin kapatılması konusunda başlattığı çalışmalara bu yıl da devam edilecek. 

Fidanlık Mühendisi ve Keşan Orman İşletme Şefi Özlem Özmen Uyulgan, 2007 yılından itibaren yaşanan iklimsel kuraklık nedeniyle, özellikle tüplü ve saksılı fidanlarda kuruma meydana geldiğini, o yıldan itibaren, kayba uğramamak için, ilk etapta, 700’er metrekarelik 2 adet teşhir ve depolama alanının üzerinin, gölgeleme sistemi ile kapatıldığını hatırlattı ve fidanların, güneşin zararlı ışınlarından korunması çalışmalarına bu yıl da devam edildiğini söyledi.

Bu yıl için her biri 90’ar metrekareden toplam 270 metrekarelik alanda 3 adet gölgeleme sisteminin faaliyetine devam edeceğini açıklayan Özmen Uyulgan, oluşturulan depolama alanlarıyla fidanların güvence altına alındığını ifade etti.

Özlem Özmen Uyulgan, ayrıca, geçen ilkbahar aylarında gerçekleştirilen çıplak fidan üretimini, mevsim gereği sona erdirdiklerini; tüplü ve saksılı fidan üretiminin ise devam ettiğini vurgulayarak, çalışmaların aksamadan sürdüğünü söyledi.

Özmen Uyulgan, uygulamadan olumlu sonuç aldıklarını ve bu nedenle üstü kapalı alanları daha da artıracaklarını sözlerine ekledi.