Keşan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nevzat Meriç, dün yaptığı açıklamada, süt fiyatları ve 2013 anaç sığır desteklemeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Desteklemelerin süt üreticisinin yüzünü güldürmediğini belirten Meriç, süt fiyatlarının da artması gerektiğini ve en az 1.20 lira olması gerektiğini söyledi.

  

SIĞIR BAŞINA 225 LİRA DESTEKLEME YAPILDI

Destekleme ödemelerinin bir bölümünün 25 Nisan 2014 Cuma günü hesaplara yatırıldığını hatırlatan Meriç, şöyle konuştu: Anaç sığır başına 225 TL olup 742 üyemize 628 bin 875 TL toplam destekleme ödemesi yapıldı. Üyelerimiz her yıl hayvan güncellemeleri konusunda dikkatli olması gerek. Üreticimizin mağdur olmaması için her yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne giderek güncelleme işlemleri yaptırmaları gerek. Güncellenmediği takdirde destekleme ödemesi alamayabilirler. Desteklemeler yüzümüzü güldürmüyor ama çok da faydası oluyor.”

SÜT ZAMLANMALI

 

Üreticilerin her şeye rağmen destekleme ödemelerinden memnun olduğunu ifade eden Nevzat Meriç, Üreticilerin aldıkları destekleme bedelleri yaklaşık olarak beklediği rakamlara yakın. Ancak süt fiyatlarının artması lazım. Destekleme miktarlarından sıkıntımız yok ama süt 1.05 TL. Bizim beklentimiz 1,20 TL olması yönünde. Süt fiyatı düşük ancak vatandaş mecburiyetten bu işi yapıyor. Hayvancılıkta girdiler çok yükseldi. Ancak bölgemizde köylümüzü bilinçli şekilde hayvancılık yapmaya yönlendirmemiz lazım. Bu konuda herkese görevler düşüyor. Öncelikle vatandaşa hayvancılık yapmaya uygun yerler tespit ettirilmeli. Kaymakamımız hayvancılık işletmelerinin birleştirilmesi yönünde söylemlerde bulunuyor. Ancak bu da çok zor. Nasıl bir yol izlenecek? Düşünce güzel ama uygulamada sıkıntılar çıkar diye düşünüyorum.” dedi.