TOHUM OLARAK KULLANACAĞIM
Konya yöresinin bir buğday çeşidi olan Dursun Bey birinci sınıf ekmeklik buğday tohumunu TİGEM’de çalışan Ali Odabaşı adlı bir arkadaşından temin ettiğini ve 450 metre kare olan tarlasına ektiğini söyleyen Karakaş, “Bu buğday çeşidi bizim bölgemizde ekilmeyen bir çeşit. Ben denemek için bir arkadaşımdan bu tohumu temin ederek deneme amacıyla ektim. 450 metre kare tarlamdan 250 kilogram mal alacağımı tahmin ediyorum. Diğer buğday çeşitlerine ne karışmaması için de orakla biçmeye karar verdim. Daha sonra bunları dokurcun yapıp 10 gün kadar bekleteceğim ve traktörle üzerinden gezip mahsulümü hasat edeceğim. Seneye de elde edeceğim bu ürünü tohum olarak kullanacağım” dedi.