Keşan ET- MAR ortaklarından Korucu Et yöneticisi Gökhan Korucu, Türkiye’de beyaz et tüketiminin her geçen yıl artmakta olduğunu, bunun da insanların alım gücünün her geçen yıl biraz daha düşmesi nedeniyle kırmızı et yerine tavuk etini tercih etmesinden kaynaklandığını söyledi.

TAVUK ÜRETİMİ DÜNYADA YÜZDE 15, TÜRKİYE DE YÜZDE 54 ARTTI

Son 10 yıl içerisinde Türkiye'deki kişi başı piliç eti tüketiminin 11 kilogramdan 19 kilograma yükseldiğine dikkat çeken Korucu, Türkiye’de 1990 - 2012 yılları arsında piliç eti üretimi 10 kat arttı. Dünyada piliç eti üretimi yüzde 15 artarken, Türkiye de bu oran yüzde 54'lere ulaştı. dedi.

BİR KİLO TAVUK ETİ YARIM KİLO DANA KIYMASINA DENK GELİYORDU

Piliç eti tüketiminde bölgede ve Keşan'da da büyük oranda artış olduğunu dile getiren Korucu, İnsanların beyaz eti daha fazla tüketmesinin en büyük nedeni, beyaz etin kırmızı ete göre daha ucuz olmasıdır. Önceki yıllarda bir kilogram tavuk eti ile yarım kilogram dana kıyması ücret olarak aynı seviyedeydi. Ancak, kırmızı et fiyatının artması, piliç eti fiyatının ise yerinde sayması nedeniyle alım gücü düşük olan insanlar piliç etini talep ediyor.” şeklinde konuştu.

KALİTE ARTTI

Bir süre önce yapılan operasyonlar ile merdivenaltı denilen yerlerin kapatılmasıyla birlikte, kalitenin de arttığını dile getiren Gökhan Korucu, Birçok kasap en az 3-4 marka piliç alıyor. Keşan'a gelen piliç markalarının hepsi kendilerini kanıtlamış isimler. Halkımız da bu yönde bilinçli. Onun için piliç etini rahatlıkla yiyebiliyor. Diğer yandan bölgedeki kırmızı et de diğer bölgelerdeki ete oranla daha kaliteli. Bölgemizdeki hayvanların doğal beslenmeleri, kırmızı ete de kalite getiriyor.”diye konuştu.