SONGÜL KONAR

“HİZMET VERMEYE BAŞLADI”

13 Kasım 2018 tarihinde Resmi Gazete’de de, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri ile ilgili tebliğin yayımlandığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Açar, şunları söyledi: “Danışmanlık hizmeti alacak üreticiler, hangi kurumdan hizmet almak istiyorsa, 15 günlük süre içerisinde başvuru yapmaları gerekiyor. Danışmanlık hizmeti veren kişi ya da kuruluşlar, üreticilerle yapılan sözleşmeleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine teslim edecekler. Ayrıca, 2 yıl bu sistemden faydalanmayan serbest tarım danışmaları da, sisteme yeniden dahil edildi. Serbest tarım danışmaları da, yeni çıkan tebliğle birlikte hizmet vermeye başladılar.”

“SERBEST TARIM DANIŞMALARI YENİDEN SİSTEME DAHİL EDİLDİ”

Lütfü Açar, sözlerine şöyle devam etti: “Serbest tarım danışmaları, 2009-2015 tarihleri arasında danışmanlık hizmeti verdiler. 2015 yılı sonu itibariyle, serbest tarım danışmanları, bu projeden çıkartılmıştı. Fakat geçen süre içerisinde serbest tarım danışmanları işin dışına itildiği zaman, rekabetçi gücün öncüleri olduğumuz teyit edilmiş oldu. Bundan ötürü de, bakanlık bu değerlendirmeyi yeniden göz önüne alarak, serbest tarım danışmaları yeniden sisteme dahil edildi.”

“ÜRETİCİLERLE YENİDEN BULUŞMAMIZ BİZLERİ MUTLU ETTİ”

Açar, sözlerini şöyle tamamladı: “Üreticilerle yeniden sözleşmeler yapmaya başladık. Bunları Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine teslim edeceğiz. Sistemin denetim ayağı kamuya aittir. Üreticilerle yeniden buluşmamız bizleri son derece mutlu etti. Hizmet alan üreticilerimizde memnuniyetleri dile getirdiler. Tüm serbest tarım danışmanı olan arkadaşlarımıza hayırlı olsun.”