"Tarihi Başkentler Buluşuyor” sloganıyla İstanbul Feshane'de düzenlenlenen bölgesel tanıtım etkinliğinde, Tescilli İpsala Pirinci ve bölgemiz fuara katılan ziyaretçilere tanıtıldı.

Bu yıl 2.si düzenlenen Sanayi ve Kültür Etkinliği kapsamında Tarihi Başkentlerden Konya, Edirne, İstanbul ve Karaman illeri sanayi ve kültürel alanlarda bir araya geldi.
İPSALA PİRİNCİ EN ÇOK İLGİ GÖREN STAND OLDU
İpsala Kaymakamlığı Çeltik Komisyonu önderliğinde ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO), İpsala Ticaret Borsası (İpsala TB), Keşan Ticaret Borsası (Keşan TB) ile İpsala Çeltik Üreticileri Birliği işbirliğinde kurulan İpsala Pirinci ve Bölge Tanıtım Standı gün boyunca en çok ilgi gören stand oldu.
Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Pirinççi konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, tanıtım etkinliğinin ilk gününün bölge adına oldukça faydalı geçtiğini ifade ederek şunları kaydetti:
TARİHİ BAŞKENTLER İSTANBUL'DA BULUŞTU
"Feshane’ye katılan başkentler, kültürlerini ve sanatlarını burada açılan stantlarda tanıttı. Etkinlikte Feshane’nin II. Mahmut Salonu’nda bulunan 76 sanayi standı, Haliç Salonu’nda bulunan 54 kültür standı ile dış alanda bulunan 50 gıda standı 15 Eylül’e kadar vatandaşların ziyaretlerine açık olacak.
Bizlerde Keşan, İpsala ve Enez olarak el ele vererek bölgemizi ve odamız tarafından tescillenen %100 yerli ve GDO'suz İpsala Pirincimizi Feshane'de binlerce kişinin ziyaret ettiği etkinlikte tanıttık.

KONUKLARA İPSALA PİRİNCİ VE PİLAV İKRAM EDİLDİ
İpsala'daki firmaların katkılarıyla hazırlanan ve paketlenen İpsala Pirinci'nin İstanbul'daki etkinlikte katılımcılara ikram edildiğini de sözlerine ekleyen İsmail Pirinççi şöyle devam etti: "Tanıtım standımızı ziyaret eden misafirlerimiz gerçekten İpsala Pirinci'ne oldukça ilgiliydi. Yayla Bakliyatın destekleriyle İpsala Pirincinden yapılan nefis pilavı standımızı ziyaret eden konuklarımızın damak keyiflerine sunduk.
İpsala Pirincinin tanıtımının yapıldığı standımız gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı ve en çok  ilgi gören stand oldu.
Öte yandan standımızı ziyaret eden ve bu yıl etkinliklere Edirne'nin de katılması konusunda destek veren Sayın Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu standımızı ziyaret ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.
DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU'NA İPSALA PİRİNCİ HEDİYE EDİLDİ
Feshane etkinliklerini ziyaret eden Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu'na, Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu İpsala Pirinci hediye ederek üretim konusunda bilgi verdi. Sayın Bakanımız ve eşi İpsala Pirinci'ne oldukça ilgi gösterdi.
BAYİM OLUR MUSUN? FUARI'DA ZİYARET EDİLDİ
Feshane'de düzenlenen etkinliklerden önce üyeleri ile birlikte İstanbul CNR'daki Bayim Olur musun? Fuarı'nı da ziyare ettiklerini söyleyen İsmail Pirinççi, "Fuarlara bölgemizden yoğun katılımcı olması tüm bölgenin sosyo kültürel ve ekonomik kalkınmasına hız kazandıracaktır" dedi.
KURUMLARIN İŞBİRLİĞİ BU TÜR ORGANİZASYONLARI DAHA FAYDALI KILIYOR
Oda olarak bölge tanıtımı konusunda gerçekleşen organizasyonları oldukça önemsediklerini dile getiren Pirinççi değerlendirmesine şöyle devam etti:
"Kurumların işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği organizasyonlar ve tanıtım etkinlikleri çok daha faydalı bir hale geliyor. Üyelerimizin, İşadamlarımızın ve üreticilerimizin bölgemizin tanıtımı açısından fuarları takip etmesi son derece önemli.
AKSAL SÜT ÜRÜNLERİ DE FUARDA BÖLGENİN SÜT ÜRÜNLERİNİ TANITTI
Keşan’dan Feshane etkinliklerine katılan tek işletme olan oda üyesi Aksal Süt Ürünleri ziyaretçilere ayran, peynir ve yoğurt ikram edip, bölgenin süt ürünleri ile ilgili bilgiler verdi.
KİMLER KATILDI
İstanbul’un Eyüp ilçesinde yer alan Feshane’de düzenlenen programa, Karaman Valisi Murat Koca, Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Eski Çevre Bakanı Ali Talip Özdemir, Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Yönetim Kurulu Genel Başkanı Abdullah Başcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Koru, Meclis Üyesi Sebahattin Karlıdağ, İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin, Keşan TSO Yönetim Kurulu üyeleri İsmail Pirinççi ve İsmail Şapçı, İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Kerman, Keşanlı İşadamları Fehmi ve Fatma Aksal, Bahçeköy Muhtarı Ali Ceylan katıldı.
Feshane "Tarihi Başkentler Buluşuyor" Tanıtım Etkinliği Pazar gününe kadar devam edecek.