AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, dün sabah saatlerinde alıma başlayan TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) Keşan Ajans Amirliğini ziyaret edip, çalışmalarla ilgili bilgi alırken, TMO’nun zamanında alıma başlamasıyla üreticinin zarar görmeyeceğini söyledi.
Dün itibariyle çeltik alımına başlayan TMO Keşan Ajans Amirliği’ni ziyaret eden AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, burada TMO Keşan Ajans Amiri Ali Gücüyeter ve TMO personeliyle bir araya gelerek, çeltik alımıyla ilgili görüştü. TMO’nun günlük 125 ton alım yaptığını belirten Boyalık, randevusuz çeltik alımı yapılmadığını ve taahhütname karşılığı alım yapıldığını belirterek, fiyatların açıklanmasıyla birlikte üreticilere ödemelerin yapılacağını vurguladı.
Çeltik üreticilerine de bereketli bir sezon dileyen Hüseyin Boyalık, TMO’nun tam zamanında alıma başladığını belirterek, “Daha önce yaptığımız bir açıklama vardı TMO Pazartesi günü itibariyle alıma başlayacak diye. Bugün itibariyle TMO alıma başladı. Ofis çiftçinin dostudur. Piyasanın düştüğü noktada hemen Ofis devreye girerek alıma başlamıştır. TMO çalışanlarını tebrik ediyorum. Bu alımların milletimize ve çiftçimize hayırlı olmasını diliyorum. İyi bir fiyatta açıklanacaktır. Bugünkü piyasa fiyatlarının üzerinde bir açıklama olacağına inanıyorum. Ofis’in bu yıl açılma zamanı da tam zamanında oldu. Çiftçilerimizde rahat nefes alacak ofis sayesinde, ofis de dostluğunu gösterecektir.” dedi.
AK PARTİ, ÜRETİCİYİ MAĞDUR ETMEDİ
AK Parti hükümetinin üreticiyi mağdur etmediğini de dile getiren Boyalık, şunları söyledi: “Gazetelerde zaman zaman birileri çıkıp ‘Nerede bu ofis’ diyor. Orada gidip de fotoğraf çekilmeyle bu işler olmuyor. İnsanların faydasına olan işler yapmak lazım. Ki AK Parti hükümeti son dönemlerde çiftçisini gayet destekleyen ve iyi pozisyonda fiyatlar veren bir hükümet konumunda. Bunu buğdayda ve ayçiçeğinde yaşadık. Özellikle Ayçiçeğinde Milletvekilimiz, Trakya Birlik Başkanı Rafet Sezen’in emekleri inkar edilemez. Çünkü çok güzel bir ayçiçeği sezonu geçti. Hem fiyat anlamında hem de fiyatların düşmemesi anlamında. Ayçiçek konusunda Trakya birlik çok doğru adımlar attı. Ve piyasa şu anda çok iyi bir şekilde devam ediyor. TMO’nun çeltik alımına başlamasıyla birlikte de çeltik üreticisi bu yıl ürünlerini düşük fiyattan satmak zorunda kalmayacak ve zarar etmeyecektir.”