HABER MERKEZİ

Saat 11.00 sıralarında Keşan Ticaret Borsası’nda başlayan salon satışına; Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, Yönetim Kurulu üyeleri, S.S. 285 Sayılı Keşan Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Müdürü M. Ali Başak, Keşan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Mangır ve Keşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Kıyım ile tüccarlar katıldı.

Satış öncesi konuşan Kaymaz, “2018 yılı ürünü olan ilk arpanın salon satışına hoş geldiniz. Sizleri Keşan TB Meclisi adına selamlıyorum. Hasat sezonun bölgemize hayırlı ve bol bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.

Keşan Ticaret Borsası personeli de 2018 hasat yılının bölgeye bolluk ve bereket getirmesini temenni ederek, yılın ilk arpa ürününü açık arttırmaya sundu. Salih Gülfidan tarafından üretilen arpa, alıcılara numune dağıtılarak satışa geçildi.

Üretici Salih Gülfidan’a ait 680 kilo arpa, Taysan Gıda-Tarım Ürünleri ve Otomotiv Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ. adına Yusuf Yörük tarafından kilosu 1.50 TL’den satın alındı.

Daha sonra bölgedeki ürünlerle ilgili beklentiler aktarıldı. Salon satışına katılanların ortak fikri bölgemizde bu yıl verimde azalması olacağıydı.

VERİM KAYBIMIZ YARI YARIYA

Keşan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Mangır, şunları söyledi: “Her geçen yıl bir öncekini aratıyor. Geçtiğimiz yıl bizi kurtaran verimdi. Bu yıl çiftçimizi iyi bir yıl beklemiyor. Verim kaybımız neredeyse yarı yarıya olacak. Nisan-Mayıs aylarının yağışsız geçmesi çiftçimizi verim yönünden çok etkileyecektir. Bu yıl inşallah yüksek bir fiyat bekliyoruz. Çiftçiyi kurtaracak olan budur. Verim düşüklüğünün de inşallah kaliteye etkisi olmaz. ”

Necmi Kaymaz da zamanında alınması gereken yağışların alınmadığı için sıkıntının buradan kaynaklandığını söyledi. 

Yusuf Yörük ise yaptığı konuşmada; salon satışlarının artması konusunda Keşan TB olarak ciddi mücadeleler verdiklerini ancak salon satışlarına eskisi kadar ilgi olmadığını belirtti.

Satışın ardından Gülfidan’a Keşan Ticaret Borsası adına Necmi Kaymaz tarafından plaket ve 50 litrelik mazot fişi, Keşan Ziraat Odası adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Mangır tarafından çeyrek altın hediye edildi.