AYGÜL KONAR

Yoluç, ekili tarlalarındaki mahsullerin ilaçlanması için alınan zirai ilaçların su kaynaklarına yakın bölgelere atılmaya devam ettiği yönünde tespitlerde bulunduklarını belirterek bu konuda çiftçilerin dikkatli olmalarını istedi. 

“KİLOMETRELERCE MESAFEDE SU İÇEN HAYVANLAR DA ETKİLENEBİLİYOR”

Zirai ilaç kutularının boş da olsa ilaca dair etkileri kaldığını hatırlatan Sedat Yoluç, "İlaç kutularındaki kalıntılar, su kaynaklarına yakın olması nedeniyle çok hızlı bir şekilde etrafa yayılıyor. İlacın bulaştığı su kaynağından, kilometrelerce mesafede su içen hayvanlar da etkilenebiliyor. Bu konuda cezai yaptırımlar mevcut. Biz de Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı olarak çevremizin korunması adına gücümüz dahilinde denetim yapmaya çalışıyoruz" dedi.

“ÇEVREYE EN DUYARLI OLMASI GEREKENLER BİZLERİZ”

Ayçiçeği tarımının başlamasıyla birlikte, boş çuvallarının da çevrede gelişigüzel şekilde atıldığını üzülerek gördüklerini belirten Yoluç, şunları söyledi; "Çiftçiler olarak çevreye en duyarlı olması gerekenler bizleriz. Bizler topraktan üretim yapıyoruz. Dolayısıyla toprağımızı korumalıyız. Para cezası belki ödenebilir, ancak doğanın vereceği cezanın telafisi ne kadar mümkün olabilir onu bilmek güç. Dolayısıyla doğanın bizi cezalandırmaması için gereken duyarlılığı göstermeliyiz."