Avrasya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na

500’e yakın Keşanlı üretici katıldı

 

Şen:  “Fuara katılan firmalar, daha çok

orta ve büyük işletmelere hitap ediyor”

 

 

Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, geçen cumartesi günü 17 araçlık bir konvoyla katıldıkları Avrasya Tarım ve Hayvancılık Fuarı gezisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Keşan Ziraat Odası olarak, bu yıl da böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri,  çiftçi ve hayvan üreticilerine yenilikleri görmeleri konusunda yardımcı oldukları için çok mutlu olduklarını kaydeden Şen, “Cumartesi günü Keşan’dan 17 araçlık bir konvoyla yola çıktık. Her biri 28 kişilik olan araçların tamamı doluydu.  Keşan Ziraat Odası olarak bu yıl Avrasya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı 500 kişiye yakın kalabalık bir grup ile ziyaret ettik. Yenilikleri görme anlamında çok faydalı bir ziyaret oldu.” dedi.

DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

İstanbul’a bu şekilde kalabalık gitmelerinde KETUS’un ve birçok araç sahibinin desteğini gördüklerini, iki bankanın da yol ikramında bulunduğunu belirten Şen, şöyle konuştu: “Bizi kazasız belasız bir şekilde getirip götüren şoför arkadaşlarımıza, ulaşım konusunda gerekli desteği verenlere ve banka yetkililerine tüm çiftçi arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.”

KÜÇÜK ÇİFTÇİ VE HAYVAN ÜRETİCİSİ BİR KENARA KONMUŞ

Fuar hakkında da bilgi veren Şen, her geçen yıl fuar alanının küçüldüğünü ve fuara katılan firma sayısının azaldığını gözlemlediğini söyledi. Bir önceki yıl 6 olan salon sayısının bu yıl 3’e düştüğünü ifade eden Şen, “Bence bu fuar çok daha fazla salonda ve daha büyük firmaların katılımı ile gerçekleşmeli. Daha önceki yıllarda sanki daha görkemli gerçekleşiyordu diye düşünüyorum. Yine de tarım ve hayvancılık ile ilgili yenilikleri görmemiz anlamında çok yararlı oldu. Ancak bir şeye de dikkat çekmek gerekiyor. Artık tarım ve hayvancılık sektörlerine yönelik iş yapan firmalar küçük üreticilerin ihtiyaçlarına göre değil, çok daha büyük tarımsal ve hayvancılık işletmelerine göre üretmeye başlamışlar. Yeni çıkan bir sabanı ya da tohum makinesini alıp kullanmanız için en az 100 beygir gücünde bir motor gerekiyor. Bu güçte motorlar da sadece orta ölçekli ve büyük işletme sahiplerinde mevcut. Yani küçük çiftçi ve hayvan üreticisi bir kenara konmuş.” diye konuştu.