HABER MERKEZİ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Özlem Becan, “İlçemiz Atatürk Mahallesi 505 ada, 8 parselde bulunan 785 metrekarelik kısmın Kreş yapılmak üzere Sosyal Tesis Alanına çevrilmesi İmar Komisyonu tarafından uygun bulunmasının ardından Uzunköprü Belediye Meclis Üyeleri de Komisyondan geldiği şekilde projeye onay verdi” dedi.

“BAKIRKÖY BELEDİYE BAŞKANI KERİMOĞLU, DESTEK VERECEK”

Projeyle ilgili olarak Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği toplantısı öncesi Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile görüşerek projeden bahsettiğini bildiren Becan, “Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin 8 Temmuz Anıt Projesi’ne yapmış olduğu katkının bir benzerini “Engelsiz Yaşam Evi Projesi” için bulmayı başardık” şeklinde konuştu.

Atatürk Mahallesi’nde belediyeye ait bir taşınmaz üzerine yapılacak proje için değerlendirmede bulunan Becan, ilçe başkanlığı döneminde engelli çocukların ailelerine vermiş olduğu bir sözü tutabiliyor olmasının mutluluğu içerisinde olduğu belirtti.

Projeye dair detayları da paylaşan Özlem Becan, şu açıklamayı yaptı: “İçerisinde çocukların kullanımına uygun, gelişimine katkı sağlayacak oyun alanları, faklı yaş gruplarının günlük hayata uyum sağlamasına yardımcı olacak aktivite alanları, beceri atölyeleri gibi bölümler alacak. Ailelerimizin çocuklarını gönül rahatlığı ile emanet edebilecekleri bir yuva ortamı sağlayacağız. Ben her zaman şunu söylüyorum; biz bu yola sevgiyle, Uzunköprülülerin bizlere olan inancı ile güvenlerinden aldığımız güçle çıktık. Sevgi ve birlikteliğin gücü ile de ilerlemeye devam ediyoruz. Burada bulunan ailelerimiz daha ilçe başkanıyken bizzat beni ziyaret edip yaşadıkları sorunlarını iletmişlerdi. O gün kendilerine yardımcı olacağıma, hayatın omuzlarına yüklediği bu ağır yükü sırtlamalarına destek olacağına söz vermiştim. Projemiz, imar komisyonumuzdan ve belediye meclisimizden onay aldı. Projemize Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tam destek verecek. Kendisine Uzunköprü halkı adına teşekkür ediyorum. Ailelerimizin çocuklarını gönül rahatlığı ile emanet edecekleri projemiz şimdiden hayırlısı olsun.”