Erdoğan Demir yazdı

Milli bayramlarımız maalesef o eski günlerdeki gibi şaaşalı olarak kutlanamıyor maalesef sevgili okurlarımız.

O bizim gençliğimizde gerek 23 Nisan, gerek 19 Mayıs Bayramları Keşan Atatürk Stadı’nı dolduran Keşanlılar ve ülkenin her yerinde aynı manzaralarla coşku ile kutlanıyordu. Ben o bayramları özledim.

Hazır 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na da günler kala Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz’a buradan bir çağrıda bulunuyorum ve bu bayramları doyasıya coşku ile yaşayalım diyorum. 23 Nisan ve 19 Mayıs’ı Keşan Atatürk Stadı’nda hep birlikte kutlayalım diyorum.

AK Parti iktidarında Bakanlar Kurulu’nun 16 Nisan 2012 tarih 2012/2073 nolu karar ile çıkarılan Ulusal ve resmi bayramlar ile mahalli kurtuluş günleri, atatürk günleri ve tarihi günlerde yapılacak tören ve kutlamalar yönetmeliği, 5 Mayıs 2012 tarihindeki 28283 nolu Resmi Gazete’de yayınlanarak Milli Bayramlar adeta kuşa çevrildi.

Mesela 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İllerde sadece İl Milli Eğitim Müdürleri, ilçelerde sadece İlçe Milli Eğitim Müdürleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak yine o günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yine İl Milli Eğitim Müdürleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürleri yapıyor.

Yine bu törende çelenk sunmak isteyen siyasi partiler, kurum ve kuruluşlar da bayramda çelenklerini sunabilmek için Valilik veya Kaymakamlık’tan 48 saat öncesinden izin alarak çelenklerini sunabiliyorlar ama bu çelenkler zaten resmi programın dışında tutuluyor.

Önceden çelenk sunacak tüm siyasi parti ve kurumlar tek tek okunurken bu genelgenin ardından bu çelenkler sessiz sedasız bir şekilde Atatürk Anıtı’na sunuluyor.

Yine stadlarda düzenlenen bu törenler şimdi şehirlerde bir Atatürk Anıtı’na sıkıştırılarak maalesef ki bayramlar değersizleştirilmeye mi çalıştırılıyor?

Aynı  konu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için de geçerlidir.

Böyle bir yönetmelik AK Parti tarafından niçin çıkarılmış ve uygulanmaya konulmuştur hala buna bir anlam verememişimdir

Burada amaç ne idi? Niçin böyle bir yönetmelik çıkarılma gereği duyuldu.

Cumhuriyet Bayramı ve  30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurtuluş Bayramlarımız da maalesef aynı düzeyde kutlanıyor.

Bu genelgeye rağmen, Trakya’da Kırklareli, Çorlu, Lüleburgaz, Tekirdağ gibi bir çok yerlerde de bu genelgeye rağmen bayramı statlarda kutlandığına hep birlikte şahit olduk.

Ben buradan bri kez daha Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz’a bir kez daha sesleniyorum. Sayın Kaymakamım 23 Nisan ve 19 Mayıs bayramlarını lütfen Atatürk Stadı’nda kutlayarak Keşan halkının coşkusunu doyasıya kutlamaya ne kadar hazır olduğunu göreceksiniz.

Ben bu bayramlarımı geri istiyorum.

 Düşünebiliyor musunuz Milli Bayramlarımızda partilerimiz ve kamu kurum ve kuruluşlarımız Atatürk Anıtı’na çelenk sunabilmek için izin almaları gerekiyor ki aldıkları bu izinde zaten resmi bayramlaşma programı için de olmayan gayri resmi bir çelenk sunumu oluyor.

Ben o eski bayramlardaki coşkuyu halkın milli bayramlarda yaşadığı sevinci mutluluğu 2012 yılından beri özlüyorum. 14 yıl önce çıkarılan bu yönetmeliğe ilk başlarda biraz tepkiler olsa da maalesef siyasi partiler ile kurum ve kuruluşlarında bu yönetmeliğe karşı yeterli tepkiyi ve eleştiriyi dile getirmediğine de inanıyorum.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aslında bir çok AK Partili’nin de benim gibi o eski bayramları özlediği inancını taşıyorum.

Burada Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan o özlediğimiz Milli Bayramları yeniden kazandırmak için gerekli çalışmayı başlatmasını temenni ediyorum.

Ben bu vesileyle buradan şunu da sormak istiyorum, sevgili okurlarım sizler de benim gibi o eski bayramları özlüyor musunuz? Yoksa bugünkü bayram kutlamalarından memnun musunuz?

Milli bayramlarımızı en kısa sürede tüm partilerimiz tüm toplum, tüm kurum ve kuruluşlarımız daha güçlü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamak dileğiyle hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum.

Ben bir kez daha eski milli bayramlarımı geri istiyorum.

Eskimillibayram1

Eskimillibayram2Eskimillibayram3