Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Keşan Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Kızılay’ın iki günlük “Genç Nesil Kan Veriyor” adlı kan bağışı kampanyasına ilgi gösteriyor.

 Üniversite ve okul yönetimlerinden alınan izinler doğrultusunda Edirne Kızılay Kan Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen Kan Bağışı Kampanyası her iki okulda da saat 10.00’da başladı ve 17.00’ye kadar devam etti.

Öğrencilerin kan bağışı kampanyasına yoğun bir ilgi gösterdikleri gözlenirken, Edirne Kızılay Kan Merkezi görevlileri de bu konuda yaptıkları açıklamada, öğrencilerin gösterdikleri ilgiden duydukları memnuniyeti ifade etti.



ATEŞ: GENÇ NESİL KAN VERİYOR

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’ndaki kan bağışı kampanyasını yürütülen ekibin başında olan Edirne Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Güler Ateş,  son 5-6 yıl içinde yapılan çalışmalarla daha önce Türkiye’de yılda 300 bin ünite olan gönüllü kan bağışı sayısının bir milyona yükseldiğini bildirdi.  Türk Kızılay’ı olarak gönüllü kan bağışçısı sayısını artırmak için çeşitli ekipler kurulduğunu da ifade eden Ateş, “Bu faaliyetlerden birini bugün Keşan’da gerçekleştiriyoruz. Hem Yusuf Çapraz’da hem de Keşan Meslek Yüksekokulu’nda aynı anda iki kan bağışı kampanyası yürütüyoruz.  “Genç Nesil Kan Veriyor” adıyla başlattığımız kampanyamıza gençlerimizin yoğun bir ilgi gösterdiği görülüyor. Kan bağışında bulunan tüm gençlere kurtardıkları hayatlar adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ateş, yüksekokullarda kan bağışı kampanyası yapmalarına izin veren başta Trakya Üniversitesi yönetimi olmak üzere yüksekokul müdürlerine de çok teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

İLK GÜN 96 ÜNİTE

KAN TOPLANDI

Kampanyanın ilk gününde, Yusuf Çapraz Uygulamalaı Bilimler yüksekokulu’nda 56, Keşan Meslek Yüksekokulu’nda 40 ünite kan toplandı.

Keşan’da okuyan üniversite öğrencilerinin kan bağışı kampanyası bugün saat 17.00’de sona erecek.