SONGÜL KONAR

Dün saat 13.00’te CHP ilçe binası toplantı salonunda başlayan toplantıda konuşan Abdülaziz Çıkıkçı: “Toplantı 3 aşama olarak devam edecek. Ocak ayı toplantılarımız dün itibarı ile sona erdi. Toplantılara valilik makamından gelen yazılarla birlikte yaklaşık 23 madde görüşülmüştür. Bu maddelerin içerisinde 12 tane değişik konuları içeren komisyon raporları mevcuttur,”

“2019 YILI KATI ATIK ASGARİ ÜCRET TOPLAMA TARİFESİ 7 TL OLARAK BELİRLENDİ”

Çıkıkçı, sözlerine şöyle devam etti: “2019 yılı katı atık asgari ücret toplama tarifesi 7,00 TL olarak belirlendi. Biliyorsunuz ki bunlar köylere hizmet götürme birlikleri tarafından su bedellerine yansıtılarak tahsil ediliyor. Bazı muhtarlar kendi sularını kendi yönetiyor. Bunlar da hane başı su abonesi başı 7 TL olarak toplanarak ilçe kaymakamlığına, köylere hizmet götürme birliklerine getiriyorlar. Geçen yıl 6 TL olan rakam bu yıl 7 TL’ye çıkarılmıştır. Meclisin oy birliği ile alınan karardır. 2019 yılı asgari ücret tarifesi 2 TL olarak belirlenmiştir.”

“SON TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRMİŞ BULUNUYORUZ”

Çıkıkçı, yılın son hesaplarını yaparak son toplantıyı yaptıklarını dile getirerek,“Yeni Valimiz Ekrem Canalp il genel meclisine ziyarette bulundu. Mecliste diğer üyelerle birlikte istişare toplantısı yaptık. Yapılan görüşmede arkadaşlarımız kendi ilçelerinin sorunlarını birebir vali ile paylaşma imkânı buldu. 2018 yılı başından bu yana programladığımız daha önce de kamuoyu ile paylaştığımız bir takım işler vardı. Bir yıllık hesabı vermek gerekir. Beş yıllık görevin sonuna geliyoruz. Yerel seçimlerde göreve gelecek üç yeni arkadaş ile yenilenmiş bir meclis olacak. Son bir yılın hesabını yaparak böylelikle son toplantımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz,” dedi.

“ÖZEL İDARE İLK DEFA SICAK ASFALTLA TANIŞTI”

Bu yıl itibarı ile il özel idarenin ilk defa sıcak asfaltla tanıştığını belirten Çıkıkçı, “Bugüne kadar hep soğuk asfalt yapılıyordu. Bu yıl Enez yolundan Şabanmera köyüne kadar giden yolda 2 km’lik sıcak asfalt çalışması yapılmış ve tamamlanmıştır. 2018 yılı için 20 km’lik 1. kat asfalt programlanması yapılmıştır. 21 km’lik 2. kat asfalt programı da gerçekleşmiştir. Yolların hepsi tamamlanmıştır. 16 km’lik stabile malzemeli bakım çalışması tamamlanmıştır. 8 köyün köy içi yolları stabile malzemeli yollar yapılmış. 110 km’lik yolunda rotmiks yama ile tamir çalışması yapılmıştır. Bu iş için bin 600 ton rotmiks malzeme kullanılmıştır tüm köylerde köy içi yollarda greyder ile çalışması yapılmıştır, 130 m koriger boru döşemesi değişik köylerimizde yapılmıştır. 62 km’lik yolun hendek banket çalışmaları tamamlanmıştır. Tüm köylerde tarla yollarında 600 saat bakım çalışması gerçekleşmiştir. 250 adet trafik işareti levhası ve 750 adet TCK montajı tamamlanmıştır. Bunlar 2018 yılında yol ve ulaşım hizmetleri müdürlüğünün yaptığı çalışmalardır,” dedi.

“KÖYLERE 2018’DE 39.642 M2 KİLİT TAŞ DÖŞENDİ”

İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü programında yapılan işlerin olduğundan bahseden Çıkıkçı, “Onları daha önce belirtmiştik. Altıntaş fosseptik yapımı yüzde 80’i bitmiş, şu an devam ediyor. Danişment, Erikli ve Büyükdoğanca doğal arıtma sistemleri tamamlanmış durumda. Mahmutköy sondaj enerji terfi ve nakil hattı, bedeli yüksek olduğu için ihale aşamasında. Çamlıca sondaj ve şebeke yapımı tamamlanmış durumda. Orhaniye sondaj açılması ve Yayla Köyü’ne sondaj ve terfi hattı yapımı tamamlanmıştır. İkinci kısımda kalan köylerimiz var. Esetçe, Boztepe, Türkmen, Kılıçköy, Büyükdoğanca, Karahisar terfi hattı yapımı bu da yüzde 50’ye yakın oranda gerçekleşmiştir. Yeniceçiftlik köyünün yıllardan beri sorunu vardı, sorun giderildi. Karahisar ve Kızkapan köyleri isale ve terfi hattı tamamlanmış oldu. Köylerimizde son dönemlerde çok fazla rağbet gören kilit taş miktarı 2018 yılında 39 bin 642 m2 olmuş. 2014’ten beri baktığımızda toplamda 141 bin 544 metrekare kilit taşı dağıtılmış. Bütün zamanların en fazla miktarıdır,” şeklinde konuştu.

“İLK PROGRAM CUMA GÜNÜ İTİBARİ İLE MECLİSE GELDİ”

Geçen toplantıda bütçe ile ilgili konuştuklarını belirten Çıkıkçı, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Yatırımcı müdürlüklere ve diğer müdürlüklere 88 milyonluk bütçeden bir pay ayırdığımızı ancak nereye ne yapacağımızın sorusundaki kararın önümüzdeki aylarda verileceğini söylemiştik. Programlar yavaş yavaş meclise geliyor, ilk program cuma günü itibari ile meclise geldi. Plan ve bütçe komisyonuna havalesi yapıldı. Yapılması istenen yolların projeleri plan bütçe komisyonuna iletildi. 2019 yılında Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün kapsamında alınması talep edilen projeler var. Terfi hattı yapımı, isale yapımı hattı, enerji yapımı ve terfi hattı yapımı, sondaj enerji terfi hattı yapımı ve kanalizasyon yapımı hattı. Bunlar mecliste toplantılarımızda görüşülecektir.”

Çıkıkçı konuşmasını bitirdikten sonra toplantı sona erdi.