2014 Yerel Seçimlerinde Enez’de AKP’ye belediye başkanlığı aday adaylığı için 5 başvuru var. Bu aday adaylarının birisi dışındaki 4 kişi geçmişte şanslarını denemişlerden oluşuyor.

Tesadüf mü? Enez’i eylemli sevme mi? Görev ve hizmet aşkı mı? Başka bir şey veya bir şeyler mi?

İlk kez başvuran Ethem Meriç. Yolu açık şansı bol olsun.

Ya diğerleri?

Yunus Cingöz 25 yıldır bu göreve talip oluyor. En son yanılmıyorsam ANAP aday adayı idi. Bu kez AKP’de şans arıyor.

Nurettin Işık. DSP’de uzun yıllar siyaset yaptı. DSP’nin belediye başkan adayı oldu. AKP’de siyaset yapıyor. AKP İlçe Başkanlığı görevinden ayrıldı. Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde AKP’nin aday adayı.

Enez tarafında yerleşik bir söz vardır halk arasında.

Nedir?

Derler ki:

“Keşan’ın esnafı ile Enez’in siyasetçisinin ne yapacağı belli olmaz.”

Bu sözün gerçekleşmesini somutlaştıran iki aday adayı.

Mustafa Sünnetçi: Abdullah Bostancı milletvekili aday adaylığı için Belediye Başkanlığı’ndan ayrıldı. Yerine Enez Belediye Meclisi Mustafa Sünnetçi’yi başkan seçti.

Sünnetçi Belediye Başkanlığı yaptı, CHP’den.

2009 seçimlerinde CHP’den aday yapılmayınca, bağımsız aday oldu. Seçimlere bağımsız belediye başkan adayı olarak girdi. 89 oy aldı.

Adını koymakta zorlanıyorum. İki dönem CHP’den Belediye Başkanı seçildi. Bir kez İl Genel Meclisi üyeliğine CHP’den seçildi. CHP İlçe Başkanlığı görevi yaptı. CHP’den Milletvekili aday adayı oldu.

2009 Yerel Seçimlerinde CHP’nin belediye başkan adayı. 903 oyla seçimi kazanan DSP’li adaya karşı 493 oyla seçimi kaybetti.

Kim bu siyasal geçmişi parlak(!) siyasal şahsiyet?

Abdullah Bostancı

“Eskilere rağbet olsa bit pazarına nur yağar.” diye bir söz vardır. Siyasal geçmişleri parlak (!) başkan adaylarının AKP’ye yığılması AKP Enez’de siyaset eskilerinin mezarlığı mı olacak? sorusunu akla getiriyor.

Nurettin Işık (Eski DSP)’li

Mustafa Sünnetçi (Eski CHP)’li

Abdullah Bostancı (Eski CHP)’li

2009 yılında Bostancı ve Sünnetçi AKP’ye yönelik aleyhte söyledikleri önlerine konduğunda ne diyecekler?

Eski bir büyüğümüz gibi “Dün dündür…” diyebilecekler mi? Unutulmamalıdır Enez’de yerel siyaset son derece hararetli geçer. Her etabında tansiyon artar.

Bu ne hizmet aşkıdır? Bu ne Enez sevgisidir? Açıklamalardan bunu anlıyoruz? Dün görevdeyken hizmet yapsaydılar 2009’da Enez Halkı Sünnetçi’yi 89, Bostancı’yı 493 oyda bırakır mıydı? Kırmızı kart gösterir miydi?

903 oyla kazanıp CHP’ye geçen başkan ve diğer CHP adayını değerlendirmek ümidiyle.