Siz hiç kendisiyle birlikte olmak istemeyen adamı öldüren, canına kasteden kadın haberi okudunuz mu, erkeğe şiddet gösteren kadın haberleri … gazetede ya da televizyonda hiç rastladınız mı öyle bir olaya?

Durun ben söyleyeyim Hayır! Rastlamadınız.

Peki, bir kadının hayvana işkence ettiğini hiç gördünüz mü? Şahit oldunuz mu?

Ben olmadım. Çünkü yok.

Neden biliyor musunuz? Kadınlar, karşısındaki her kim olursa olsun incitmeye korkar, zarar vermez. Kadın sever, korur çünkü…

Peki biz kadınlar neden her gün zorba erkeklerin sözlü tacizine maruz kalıyoruz? Neden istediğini alamayan erkekler kadına şiddet uyguluyor? Neden öldürülüyoruz her gün?

Neden her gün ardı arkası kesilmiyor bu işkencenin?

***

Her gün artan kadına şiddet, kız çocuklarına istismar, hayvana tecavüz haberleri okuyoruz. Ve sonu gelmiyor..

***

Küçük yaşta bir kız çocuğuna istismarda bulunmak nedir? Bir hayvana defalarca tecavüz edip onu canından etmek nedir? Neden kadın adamın istediğini vermediği için defalarca dövülüp işkenceye maruz kalıyor. Neden öldürülüyor? Bir insan neden bunu yapar? Soruyorum!

***

Kısa şort giyen erkeğe laf atan kadın gördünüz mü hiç etrafınızda? Arabada son ses müzik dinleyip camdan erkeklere sataşan kız var mı ülkede? Merak ediyorum.

***

Peki neden hep biz kadınlar bunlara maruz kalıyoruz?

Biz şort-askılı giyip dışarda gezemeyecek miyiz? Gazeteci, öğretmen, avukat, doktor, kuaför, evhanımı… ‘Bu kıyafet hiç yakışmış mı bak Allah aşkına’, ‘Sana hiç yakıştıramadım, olmamış’, ‘Sen bir gazetecisin, sana yakışmamış kısa şort giymek’ neden bu şekilde eleştiriliyoruz? Ben gazeteciyim diye kısa şort giyemeyecek miyim?

***

Nerede yaşıyoruz biz? Hangi çağdayız?

Kaldı ki sanane! Biz karışıyor muyuz erkeklerin giyimine, kuşamına? Saçına laf ediyor muyuz, dövmesine? Neden sürekli kadınlar? Merak ediyorum.

***

Bir kadın olarak söylüyorum! Kadınlara emir vermeken-laf atmaktan-karışmaktan vazgeçin.

Kadınlar kendini mutlu hissettiği şeyleri yapacak. İstediği yerde istediği gibi kahkaha atacak ve siz de buna karışamayacaksınız!